Депутати хочуть повернути Рожищенській громаді майно з двома гектарами землі

12 Травня 2021, 11:10
Депутати оглядають майновий комплекс на вулиці Мазепи, 108а 677
Депутати оглядають майновий комплекс на вулиці Мазепи, 108а

Депутати Луцької районної ради на засіданні у лютому 2021 року прийняли два рішення, які стосуються Рожищенського центру первинної медико-санітарної допомоги та суперечать одне одному.

Про це йдеться у зверненні депутатів Рожищенської міської ради до Луцької районної ради, за яке обранці громади голосуватимуть під час сесії 13 травня. Також документ передали до редакції Район.Рожище.

Згідно з рішенням Луцької районної ради від 12 лютого 2021 року у комунальну власність Рожищенської громади передали Рожищенський районний центр первинної медико-санітарної допомоги з усіма засобами, майном, малоцінними та швидкозношуючими предметами, іншими необоротними активами згідно з даними бухгалтерського обліку, що відповідає вимогам чинного законодавства та клопотання Рожищенської міської ради.

На тому ж засіданні депутати прийняли інше рішення, яке за своєю суттю суперечить змісту попереднього, – рішення Луцької районної ради «Про безоплатну передачу нежитлових приміщень, об’єктів та майна зі спільної комунальної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луцького району в користування на правах господарського відання КП «Райтеплобуд».

Згідно з додатком до цього рішення, майновий комплекс на вулиці Мазепи,108а (приміщення колишнього районного військкомату 1378,5 м.кв.; гараж на три бокси загальною площею 107,7 м.кв.; допоміжне підвальне приміщення загальною площею 7,1 м.кв.; земельна ділянка (20445 м.кв), 1 шт.,право власності від 01.10.2014 р.) передали в користування на правах господарського відання КП «Райтеплобуд».

Вказані об’єкти нерухомості та земельна ділянка згідно з даними бухгалтерського обліку перебували у користуванні Рожищенського районного центру первинної медико-санітарної допомоги і Луцька міська рада своїм рішення передала їх у комунальну власність Рожищенській громаді. 

У підвальному приміщенні під будівлею колишнього Рожищенського районного військового комісаріату розміщується єдина захисна споруда цивільного захисту, власником якої була Рожищенська районна рада.

«У зв’язку з подіями на сході нашої держави та надмірною концентрацією ворожих військ на спільних кордонах з Росією у Рожищенської міської ради є потреба у забезпеченні укриття населення громади в захисних спорудах цивільного захисту. Окрім того, для обслуговування вказаного приміщення відведено земельну ділянку розміром 20445 м.кв на території міста Рожище. Станом на 2021 рік Рожищенська міська рада має обмежений фонд вільних земельних ділянок на території саме міста Рожище, на які можна залучити інвестиційно привабливі проєкти», – йдеться у зверненні.

Також зауважують, що Рожищенська міська громада є більш фінансово спроможною у порівнянні із Луцькою районною. На 2021 рік планується отримання власних доходів у розмірі 101 мільйон 486 тисяч гривень проти бюджету Луцького району в 402 тисячі гривень.

Вказаний майновий комплекс та земельна ділянка будуть цікавими для залучення інвесторів міською радою, адже вони розташовані на території міста Рожище.

Читайте також: «Сюди вже шукають інвестора». Як рожищенське майно втрапило до сумнівної схеми

«Враховуючи вищевикладене, просимо привести у відповідність додаток до рішення Луцької районної ради №4/18 від 12.02.2021 року «Про безоплатну передачу нежитлових приміщень, об’єктів та майна зі спільної комунальної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луцького району в користування на правах господарського відання КП «Райтеплобуд», а саме виключити із Переліку майна, яке передається КП «Райтеплобуд» пункт 1:  майновий комплекс за адресою: 45101, Волинська область, Луцький район, м. Рожище, вул. Мазепи,108а (приміщення колишнього Рожищенського районного військового комісаріату загальною площею 1378,5 м.кв.; гараж на три бокси загальною площею 107,7 м.кв.; допоміжне підвальне приміщення загальною площею 7,1 м.кв.; земельна ділянка (20445 м.кв), 1 шт., право власності від 01.10.2014 року)», – деталізують у зверненні.

До майнового комплексу входить й земельна ділянка на два гектари
До майнового комплексу входить й земельна ділянка на два гектари

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024