У Радовичах голови громад Волині обговорили діяльність громад в новому форматі

15 Травня 2021, 14:26
685

У Радовичах, що на Турійщині, відбулося засідання Волинської регіональної платформи.

Голова обласної ради Григорій Недопад під час засідання Волинської регіональної платформи на тему: «Актуальні питання становлення ОМС в умовах нового адміністративно-територіального устрою» наголосив на важливості залучення інвесторів в громаду та озвучив проблеми з якими стикнулися органи місцевого самоврядування під час реформи децентралізації, йдеться на сайті Волонської обласної ради. 

В заході, який зініцювали Асоціація міст України спільно з народним депутатом Вячеславом Рубльовим, взяли участь депутати обласної ради, голови територіальних громад області, очільники районних рад та адміністрацій, а також народні депутати України.

Під час виступу голова обласної ради Григорій Недопад розповів про успіхи депутатського корпусу найвищого представницького органу Волині та про завдання, які стоять перед ними.

«З 2015 року, коли очолював обласну раду Ігор Палиця, а пізніше – Ірина Вахович, в області зініціювали бюджетні слухання і це традиційно відбувається щороку. Під час таких бюджетних слухань ми спільно з депутатами маємо можливість поспілкуватися з керівниками установ комунальної власності, чітко контролювати процеси, які там відбуваються та розуміємо ті завдання, які постануть перед нами у наступному бюджетному році», - розповів Григорій Недопад.

За словами голови обласної ради, те, що в 2020 році бюджет був недовиконаний в частині надходжень, дало поштовх для того, аби працювати над оптимізацією витрат.

«Багато було тих моментів, на які ми не звертали уваги, коли був бюджет. Тому в умовах складного бюджетного процесу ми пішли шляхом оптимізації. Але це оптимізація не шляхом закриття тих чи інших закладів, а перегляд їхніх витрат, – розповів Григорій Недопад. – Нам потрібно переформатовувати різні заклади та змінювати підходи в управлінні установами та процесами».

Зараз в обласній раді працюють над тим, аби бути готовими до передачі професійно-технічних закладів на баланс обласної ради. Григорій Недопад також нагадує про завдання перед головами територіальних громад щодо формування інвестиційного паспорту об’єднань та області загалом.

«Потрібно проаналізувати всю ту землю, всю нерухомість, господарські двори, природні багатства, які є на території громад та знати що ми можемо запропонувати інвесторам. Не продати, не подарувати, не віддати безкоштовно, а звести по таких блоках, які ми готові запропонувати для інвесторів. Адже коли інвестор лишиться тут, буде створювати робочі місця, нарощувати ВВП, і, зрештою, ці податки будуть надходити в громади. Тому до 30-річчя Незалежності України ми маємо це підготувати», – зазначив Григорій Недопад.

Голова обласної ради наголошує: для кращої координації роботи між громадами та представницькою гілкою влади в стінах обласної ради створена Координаційна рада, під час засідань якої представники органів місцевого самоврядування можуть вільно говорити про проблеми які виникають у них та почути чіткі відповіді від виконавчої гілки влади.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024