Барбекю, сцена, спортмайданчик: громада на Дубенщині бере участь в конкурсі

20 Травня 2021, 09:43
701

Поблизу історичної пам'ятки в Острожці хочуть створити парк.

Розпочалось голосування за проєкти, серед яких Острожецька громада висунула свій по облаштуванню парку. Про це йдеться на сайті конкурсу «Наша громада»

Проєкт по облаштуванню рекреаційного простору 21 століття на основі ідентичного досвіду садово-культурної пам’ятки 18 століття у селі Острожець.

В рамках проєкту хочуть облаштувати рекреаційну-відпочинкову зону, що сприятиме поліпшенню здоров’я та якості життя мешканців, покращить туристичну привабливість громади.

На основі існуючої локації (Парк XVIII ст., палац, став) за допомогою сценарного підходу, планується створення просторово-часової структури, що пов’язана у маршрутній послідовності:

  • Вхід у парк, з розташованою фотозоною та картою–схемою парку, визначає рух особи, яка прагне перетворити свій відпочинок на захопливу подорож.
  • Зустріч з серцем парку–буком, де можна побачити його наяву, відчути дух тих історичних подій, а в майбутньому планується розміщення поряд з ним дошки з QR-кодом, де слухач за допомогою свого гаджету прослухає історію пов’язану з палацом.
  • Наступна зупинка – зона барбекю.
  • Cтавок є домівкою для лебедів, тому біля берегів буде встановлено годівнички, кожний охочий зможе нагодувати птахів та покращити свій емоційний стан.

Дозвіллеве зонування:

  • інтелектуальне-створення вуличної шахової дошки, на якій кожний охочий зможе зіграти гру великими фігурами;
  • естетичне-встановлення вуличної сцени, де зможуть проводитись культурні заходи, перегляд фільмів під відкритим небом;
  • фізкультурно-оздоровче-облаштування дитячого майданчика, доріжки для пробіжок.

Для перемоги в голосуванні потрібно попасти у 13 команд фіналістів, які набрали найбільшу кількість інтернет голосування.

Щоб підтримати громаду потрібно: 

Голосування триває до 31 травня.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024