Десять спікерів, «живі кейси» та подарунки: відбувся шостий WEST HR FORUM 2021

22 Травня 2021, 17:03
1493

Шість років тому з ініціативи голови ради директорів групи компаній VolWest Group Віктора Корсака відбувається форум для HR-спеціалістів.

Цьогоріч Бізнес-академія РМВА організувала лекційний марафон у он-лайн форматі у п'ятницю, 21 травня, за участі найкращих спеціалістів галузі. Про це Бізнес.Району повідомили організатори. 

Відкривала та модерувала форум директорка Бізнес академії Практичного менеджменту РМВА Тетяна Репницька. За її словами на подію вдалося зібрати дуже потужну команду спікерів-практиків, які готові ділитися своїми знаннями. 

На форум зареєструвалося й понад 150 HR-спеціалістів з різних куточків України. Розпочали навчання з презентації дослідження Deloitte про тренди у сфері людського капіталу 2021. Менеджерка практики Human Capital Advisory Services компанії Deloitte в Україні Наталія Тимченко розповіла про те, як пандемія змінила уявлення людей про роботу та «розмила» поняття особистого простору. Також вона наголосила на тому, що зараз в колективах важлива турбота й люди її потребують.

Власне про команду та людиноцентризм йшлося у багатьох виступах. HR Lead, яка працює з талантами в Mondelēz International Наталія Шурига зазначила, що зараз настав той час, коли компанії не можуть просто використовувати людей для своїх потреб. Потрібно переходити у формат співпраці win-win, де керівництво має турбуватися не лише про прибуток, а й про команду.

На тому, як продовжити життя менеджерів організацій зупинився й голова ради директорів групи компаній VolWest Group Віктор Корсак. Він презентував «Баланс ритму та аритмії» в рамках своєї лекції про біоніку.

Своєю чергою HR-директорка компанії «ПРОФІЦЕНТР КВІТКА» Ясміна Ільницька на прикладі розказала про методику Buy-in – мистецтво продавати зміни командам. За її словами дуже важливо доносити до колективу чому відбуваються ті, чи інші зміни та пояснювати, які вигоди отримає кожен працівник. Вона переконана, що якщо вигода є лише для керівництва, то така система не спрацює. Потрібно зрозуміти, що та чи інша зміна дасть команді, а якщо плюсів немає, то треба їх створити. Наприклад, це може бути кімната для відпочинку, чи організація доїзду. 

Менеджерка компанії EY Ukraine, напрямку People Advisory Services Ірина Тимощенко-Петрова розповіла про інклюзивний підхід до управління людьми. Вона навела чимало даних з досліджень, які показують, що наразі в нашому суспільстві чимало дискримінації. Окрім того, за словами спікерки, дуже важливо, аби в команді були різні люди. Адже тоді, особливо в час змін, буде легше переформатувати колектив та принципи роботи. Якщо ж керівник підбиратиме працівників по якомусь одному принципу, компетенції чи віку, то така компанія немає шансу на розвиток.

Генеральним партнером форуму виступила robota.ua, тож саме менеджерка з комунікацій  Юлія Далібук розповіла про ринок праці, професії майбутнього та прогнози, яких спеціалістів світ не потребуватиме у 2030 році. 

До речі, за активність, влучні питання та дописи у соцмережах про форум організатори розіграли чимало подарунків, серед яких мерч, книги Івана Корсака та безплатні консультації, або сертифікати на навчання в різних освітніх центрах.

Окрім того, під час форуму розповіли про ефективні наради та швидкість прийняття рішень. Володимир Малічевський – PhD, МВА, СМС-Global,Agile PM IPMG. Власник і СЕО «ICPM Consulting» поділився своїм досвідом та розповів, що незабаром вийде книга, яку він готує з колегою. Це не просто підручник, а покрокова інструкція, яку буде легко адаптувати під будь-який бізнес. 

Засновниця CASE STUDY Academy та консалтингової компанії Solntseva&Partners Agency Лана Солнцева розповіла про корпоративну менторську програму. 

Насамкінець учасники форуму поділилися своїми враженнями. Так, Наталія Павловська зауважила, бо вона вперше на заході від  Бізнес-академії РМВА, але відтепер стане постійним слухачем, адже мала нагоду почути спікерів, які говорять геніальні речі простою мовою, а головне, що вони практики, які розвивають видатні компанії і мають чималий досвід.

Читайте також: Ефект франчайзингу: у Луцьку стартував West Franch Forum

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024