У Світязі впорядкують торговельні точки біля головного пляжу

24 Травня 2021, 16:15
Виконком Шацької селищної ради 896
Виконком Шацької селищної ради

21 травня під головуванням Сергія Карпука, Шацького селищного голови, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Шацької селищної ради.

Розгляд пунктів порядку денного розпочався з питання про стан меліоративної системи Шацького поозер’я. Зі слів очільника громади, воно безпосередньо пов’язане з питанням водності шацьких озер, зокрема Світязя, тому важливо його обговорити і побачити реальний стан справ.

Перед членами виконкому виступили Іван Семенюк, начальник Шацької експлуатаційної дільниці регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області, та Марія Христецька, директор Шацького національного природного парку.

На сьогодні особливо гостро стоїть проблема скиду поверхневих вод Копаївською осушувальною системою, яка знаходиться на балансі Шацької експлуатаційної дільниці Державного агентства і територіальної громади. Гідротехнічні споруди осушувальної системи не виконують водорегулюючої функції, потребують ремонту і модернізації. Тому минулого року при фінансуванні Волинської обласної ради  був розроблений проєкт реконструкції Копаївської осушувальної системи, а саме каналів і споруд, які знаходяться в державній власності. На його реалізацію потрібні немалі кошти.

До обговорення долучилися депутат селищної ради Анатолій Полінкевич, староста сіл Самійличі, Пехи, Положеве, Хомичі Олександр Кусько, які в ході діалогу отримали відповіді на всі свої запитання, зокрема про ремонт шлюзів, джерела фінансування робіт, підтоплення городів тощо.

Члени виконкому прийняли відповідні рішення щодо питань підтоплення земельної ділянки; надання дозволу на відновлення благоустрою дороги вул. Світязька та перехрестя вул. Вишнева в с. Пульмо; на прочищення меліоративної канави; на зрізання зелених насаджень; на встановлення тимчасової споруди; присвоєння адресних номерів; встановлення режиму роботи кафе.

 

Також підтримали рішення «Про вжиття заходів щодо ліквідації стихійних ринків та припинення несанкціонованої торгівлі». Є нагальна потреба у забезпеченні громадського порядку та припиненні стихійної торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами в невстановлених місцях на території населених пунктів Шацької селищної ради, зокрема по вул. Жовтнева в с. Світязь у літній період. Селищна рада хоче запропонувати людям, які влітку реалізовують товари біля торгових точок, на тротуарах, узбіччях  доріг, біля зупинок громадського транспорту, альтернативне місце торгівлі. Натомість порушників державних стандартів, норм і правил у сфері доброустрою населених пунктів будуть притягати до відповідальності.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024