Волинському бізнесу розповіли про шляхи виходу на ринок Австрії. ФОТО

26 Травня 2021, 11:27
923

У Волинській торгово-промисловій палаті відбулася зустріч із Почесним консулом Австрії у Львові  Маркіяном Мальським.

Консул зустрівся з представниками волинської влади та бізнесу у вівторок, 25 травня.

Гостя представив присутнім президент Волинської торгово-промислової палати Олександр Смолич, який зазначив, що Австрія є важливим торговим партнером України.

На зустріч завітали представники компаній та підприємств, освітяни, представники місцевої влади, аграрії.

Маркіян Мальський розповів про діяльність консульства і як воно може допомогти вести бізнес з Австрією. За його словами, в консульський округ входить шість областей, включно з Волинською. Напрямки діяльності консульства – різні. Це бізнес, культура, медицина і все, що стосується міждержавних відносин.

 

Консул зауважив, що перш за все Австрія цікава для бізнесу зручним місцезнаходженням.

«Часто Австрію сприймають як менш бізнесову країну у порівнянні зі Швейцарією чи Німеччиною. Насправді це не так. Австрія є потужним членом Європейського Союзу. Через Австрію є доступ до всього німецькомовного світу з ринком у понад сто мільйонів споживачів», – розповів Маркіян Мальський.

В Австрії, за словами консула, держава дуже допомагає бізнесу різноманітними дотуваннями та компенсаціями. Особливо цю допомогу було видно, коли почалася пандемія коронавірусу.

Австрія цікава для України конкурентним бізнес-середовищем, яке багате на інноваційні технології. У Відні розміщена велика кількість штаб-квартир міжнародних корпорацій.

 

Консул зазначив, що Україна цікава Австрії у першу чергу своєю кваліфікованою робочою силою, сировиною та продуктами. Але Україні не варто ставати найдешевшим товаровиробником, адже вона конкурентоспроможна. І навів приклад: дев’ять з десяти австрійських лиж – вироблені в Україні.

За словами Маркіяна Мальського, є декілька можливих точок входів на ринок Австрії. Найправильніше буде комунікувати з торговим відділом посольства Австрії (Advantage Austria), що знаходиться в Києві. Його безпосередня функція – бути торговим представництвом.

Таких представництв Австрія має 70 по всьому світу. Вони допомагають країні в пошуку бізнес-партнерів і кваліфікованих кадрів. 

«Рекомендую надіслати свої дані в це торгове представництво. Ви потрапите в базу контактів і з вами буде легко зв’язатися», – зазначив консул.

 

Також до дієвих інструментів виходу на ринок Австрії належить Австрійська бізнес-агенція (ABAInvest in Austria), Віденська бізнес-агенція (Vienna Business Agency) та Асоціація торгових агентів (The Austrian Federal Association of Commercial Agents).

Наприкінці Маркіян Мальський дав вичерпні відповіді на питання, які виникли в гостей заходу.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024