Тротуари, освітлення і зупинки: що планують роботи у рамках ремонту дороги Рожище – Сокіл

28 Травня 2021, 10:14
Тротуари, освітлення і зупинки: що планують роботи у рамках ремонту дороги Рожище – Сокіл 678
Тротуари, освітлення і зупинки: що планують роботи у рамках ремонту дороги Рожище – Сокіл

Оголосили тендери на ремонт «найгіршої» дороги в області – відрізка Рожище – Сокіл.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Служби автомобільних доріг у Волинській області.

Так у 2021 році планують відремонтувати ділянку Рожище – Сокіл дороги  Т-18-02 /М-07/ –  Маюничі –  Велика Осниця – Красноволя –  Колки –  / Р-14/ –   Копилля –  Рожище – Торчин –  Шклинь –  /Н-17/, що набула слави  найгіршої в області.

Нещодавно оголосили тендери на поточний середній ремонт двох ділянок цієї дороги між населеними пунктами Сокіл та Рожище, загальною протяжністю 18 кілометрів.

Читайте також: Оголосили тендер на ремонт дороги через Сокіл

Начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак каже, що дорогу добили великоваговики, що їдуть за піском у кар'єр.

«Під час пресконференції, організованої нами наприкінці 2020 року, для інформування громадськості про зроблене за рік для покращення стану автошляхів державного значення області, одна з присутніх журналісток запитала про дорогу, яка є найгіршою. Відверто відповів, що це ділянка Оленівка – Сокіл автошляху Т-18-02. Цю дорогу, яка через брак коштів тривалий час лише «латалась», добили великоваговики, що курсують з піщаного кар’єру, розташованого поблизу села Сокіл. Так ця дорога потрапила в поле зору ЗМІ і з того часу постійно на слуху», – зазначає керівник.

Він зауважує, що і без втручання мас-медіа у службі знають, що її потрібно ремонтувати й вживають для цього усі відповідні заходи. 

«Цю ділянку дороги планували відновити у минулому році, в липні 2020-го оголосили тендер на ремонт майже 11-кілометрового відтинку. Та процедура закупівлі затягнулась до середини грудня, оскільки постійно блокувалась (була низка скарг, проводився моніторинг). У результаті фінансування з цього об’єкта було знято, а торги відмінені», – нагадує посадовець.

Відтак у Службі автомобільних доріг у Волинській області прийняли рішення провести коригування проєктно-кошторисної документації на цей об’єкт, і відремонтувати на сім кілометрів більше, тобто охопити ремонтом 18-кілометровий відрізок, що пролягає населеними пунктами Сокіл, Оленівка, Топільне і Рожище. 

Новим проєктом передбачили тришарову конструкцію дорожнього одягу, завтовшки 30 сантиметрів, що включає основу зі щебенево-піщаної суміші, обробленої комплексним в’яжучим матеріалом, та два шари асфальтобетонної суміші. Заасфальтуються з’їзди й примикання, в’їзди у двори. 

Ще на цій ділянці автошляху з’являться нові дорожні знаки, сигнальні стовпчики, бар’єрне огородження, дорожня розмітка. Нового вигляду набуде і транспортне кільце у місті Рожище.

Під час ремонту дороги відновлюватимуть і розташовані на ній штучні споруди – два мости та водопропускні труби.

Повинні подбати про комфорт не лише для водіїв, а й для пішоходів. У межах населених пунктів мають відремонтувати теперішні та влаштовані нові пішохідні та тротуарні доріжки. Уздовж дороги запроєктували влаштування понад сім кілометрів ліній зовнішнього  освітлення, а також передбачили освітлення пішохідних переходів.

Мають відремонтувати три теперішніх автопавільйони, два замінити на нові, ще два місця зупинки громадського транспорту облаштують відповідно до чинних норм. Також врахували звернення Рожищенської міської ради й мають встановити додатково ще сім автопавільйонів у селах Оленівка та Сокіл.

«Оголосили тендер і через майданчик «Prozorro» шукаємо підприємство, яке виконає всі ці роботи. Сподіваємось, що на цей раз публічна закупівля  пройде без затримок. А далі справа за фінансуванням», – сказав Анатолій Посполітак.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024