Білорусь запровадила спецсанкції на імпорт низки товарів з України

28 Травня 2021, 15:46
948

Білорусь запровадила режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів, у тому числі сільгосптехніки та продуктів.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив торговий представник України Тарас Качка.

За його інформацією Білорусь запровадила режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів: кондитерські вироби, шоколад, соки, пиво, плити ДСП і ДВП, шпалери, туалетний папір і упаковка, цегла, керамічна плитка, скляні ампули, сільгосптехніка для сіяння, пральні машини та меблі.

Це рішення затверджене постановою Ради міністрів Білорусі від 26 травня №292. Вона набере чинності через 10 днів після публікації і розрахована на 6 місяців.

«Такі дії є необґрунтованими та дискримінаційними. Режим індивідуального ліцензування означає ручне управління ввезенням української продукції до Білорусі. Уряд проводить консультації з виробниками щодо усунення негативних наслідків дискримінаційних дій уряду Білорусі», — зазначив Качка.

Довідково. Уряд заборонив використати повітряний простір України повітряним суднам, зареєстрованим в республіці Білорусь. Кабінет міністрів вирішив припинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонив польоти над білоруською територією.

 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024