На Рівненщині розвивається потужне фермерське господарство

29 Травня 2021, 14:43
1616

Дотація за утримання поголів’я корів та часткове відшкодування вартості закуплених племінних тварин. Такими видами державної підтримки вже скористалося фермерське господарство «Агрохолдинг «Зоря», що у Рівненському районі.

Як розповідає керівник господарства Андрій Брензович, загальна сума компенсацій від держави за два роки становить 4,3 мільйона гривень – повідомляють на  сайті Рівненської ОДА.

«На підприємстві є два великих приміщення, де розміщується поголів’я ВРХ. Загалом ми маємо 700 голів, в тому числі 370 молочних корів. У 2019-2020 роках ми отримали значну підтримку від держави – понад 4 мільйони гривень. Щиро дякую за постійну підтримку та зворотний зв'язок облдержадміністрації. Усі компенсації за програмами ми отримуємо саме завдяки роз’ясненню та постійній допомозі», - зазначив Андрій Брензович.

Так, минулого року підприємство отримало статус племінного господарства, яке розводить велику рогату худобу української чорно-рябої молочної породи.

«Агрохолдинг Зоря» – соціально-відповідальний бізнес. Вони не лише забезпечують стабільну зарплату і робочі місця для місцевого населення, а й сплачують податки в громаду. Приємно, що ферма розвивається. У планах запуск насінневого заводу. Вже сьогодні закладені поля з насінневими культурами, будується сучасний елеватор», - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. 

Варто додати, що на Рівненщині забезпечують повний цикл виробництва справжньої якісної молочної продукції.

Спочатку усе молоко ферми йде в Дубенський молочний завод. Після чого експортують вже готову продукцію – сири, масло, сметану. А це вже додаткові кошти не лише в місцеві, а й обласний і державний бюджети.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024