У місті на Рівненщині викупляють землю для будівництва об'їзної дороги

29 Травня 2021, 18:02
У мешканців Дубенщини викупляють земельні ділянки для будівництва шосе 1337
У мешканців Дубенщини викупляють земельні ділянки для будівництва шосе

Для будівництва швидкісного шосе на чотири смуги на Дубенщині викуплять вісім земельних ділянок.

28 травня Дубенська РДА викупила перші земельні ділянки необхідні для початку будівництва масштабного інфраструктурного Проєкту Східно-південного обходу міста Дубно. Про це повідомляють на сайті Дубенської райдержадміністрації.

Для своєчасної та повної реалізації Проєкту передбачений викуп земельних ділянок для суспільних потреб у державну власність зі зміною цільового призначення на «12.04 Для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства» для потреб будівництва багаторівневої транспортної розв’язки на примиканні автомобільних доріг М-06 Київ-Чоп км 372+400 та М-19 Доманове (на м. Брест) – Ковель - Чернівці – Тереблече (на Бухарест), Рівненська область та у подальшому для обслуговування автомобільної дороги загального користування державного значення М-06 Київ – Чоп у межах Дубенського району, Рівненська область.

Передбачені в держбюджеті 3,8 мільйона гривень, відповідно до чинного законодавства Служба автомобільних доріг у Рівненській області перерахувала для Дбукнської РДА. По завершенню оцінки земельних ділянок розпочали викуплять вісім ділянок, на яких розгорнеться велике інфраструктурне будівництво.

Орієнтовна вартість проекту «Фаза -1» в частині будівництва обходу міста Дубно становить 80 мільйонів євро.

Ця дорога дозволить вивести весь транзитний автотранспорт, що прямує по дорогах М-06 Київ-Львів-Чоп та М-19 Доманово-Тернопіль-Чернівці, за межі міста та приміської зони.

Дорога буде першої технічної категорії (швидкісне шосе), з чотирма смугами руху. В перспективі нова об'їзд з’єднає дві вже існуючі ділянки швидкісного шосе М-06, і таким чином буде утворено сучасний та якісний коридор з чотирма смугами загальною протяжністю 43км.

Після закінчення будівництва економія часу в напрямку Київ-Львів складе 10-15 хвилин, а в напрямку Тернополя – до 20 хвилин. Для міста Дубно та всієї приміської зони ця дорога матиме важливе значення для підвищення дорожньої безпеки, покращення екологічної ситуації. Вона позитивно вплине на економічний розвиток регіону.

Читайте також: Третій в області: на Дубенщині відкрили поліцейський фронт-офіс

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024