У мешканців Дубенщини викупляють земельні ділянки для будівництва шосе

У місті на Рівненщині викупляють землю для будівництва об'їзної дороги

29 Травня 2021, 18:02

Для будівництва швидкісного шосе на чотири смуги на Дубенщині викуплять вісім земельних ділянок.

28 травня Дубенська РДА викупила перші земельні ділянки необхідні для початку будівництва масштабного інфраструктурного Проєкту Східно-південного обходу міста Дубно. Про це повідомляють на сайті Дубенської райдержадміністрації.

Для своєчасної та повної реалізації Проєкту передбачений викуп земельних ділянок для суспільних потреб у державну власність зі зміною цільового призначення на «12.04 Для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства» для потреб будівництва багаторівневої транспортної розв’язки на примиканні автомобільних доріг М-06 Київ-Чоп км 372+400 та М-19 Доманове (на м. Брест) – Ковель - Чернівці – Тереблече (на Бухарест), Рівненська область та у подальшому для обслуговування автомобільної дороги загального користування державного значення М-06 Київ – Чоп у межах Дубенського району, Рівненська область.

Передбачені в держбюджеті 3,8 мільйона гривень, відповідно до чинного законодавства Служба автомобільних доріг у Рівненській області перерахувала для Дбукнської РДА. По завершенню оцінки земельних ділянок розпочали викуплять вісім ділянок, на яких розгорнеться велике інфраструктурне будівництво.

Орієнтовна вартість проекту «Фаза -1» в частині будівництва обходу міста Дубно становить 80 мільйонів євро.

Ця дорога дозволить вивести весь транзитний автотранспорт, що прямує по дорогах М-06 Київ-Львів-Чоп та М-19 Доманово-Тернопіль-Чернівці, за межі міста та приміської зони.

Дорога буде першої технічної категорії (швидкісне шосе), з чотирма смугами руху. В перспективі нова об'їзд з’єднає дві вже існуючі ділянки швидкісного шосе М-06, і таким чином буде утворено сучасний та якісний коридор з чотирма смугами загальною протяжністю 43км.

Після закінчення будівництва економія часу в напрямку Київ-Львів складе 10-15 хвилин, а в напрямку Тернополя – до 20 хвилин. Для міста Дубно та всієї приміської зони ця дорога матиме важливе значення для підвищення дорожньої безпеки, покращення екологічної ситуації. Вона позитивно вплине на економічний розвиток регіону.

Читайте також: Третій в області: на Дубенщині відкрили поліцейський фронт-офіс