У Камінь-Каширську думали, що робити з рубкою лісу

29 Травня 2021, 17:13
В обговоренні взяли участь народна депутатка, керівники лісгоспу та краю 935
В обговоренні взяли участь народна депутатка, керівники лісгоспу та краю

Темою круглого столу були інтереси територіальних громад, деревообробників та лісогосподарських підприємств.

Відбулася зустріч на днях у залі засідань державного підприємства «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» — про це йдеться на сайті Волинського ОУЛМГ.

У ній взяли участь народна депутатка Ірина Констанкевич, начальник Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства Олександр Кватирко, заступник начальника Волинського ОУЛМГ Олександр Рибчинський, голова бюджетної комісії Волинської обласної ради Орест Маховський, депутати облради Анатолій Бусько, Анатолій Філюк, голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Ольга Ващук та райради Віктор Сус, голови територіальних громад 23 округу та інші.

Особливим акцентом, зазначається в повідомленні, стало обговорення питання заготівлі деревини. Адже цьому передувала проблемна тема, яка вийшла в публічну площину. Це проведення рубки головного користування в селі Седлище на Любешівщині,  де представники громади висловили протест щодо діяльності лісівників, вболіваючи за долю самого лісу. Таку позицію висловив під час зустрічі керівник громадської ініціативної групи Ростислав Хрупчик, який сказав, що, хоча люди і погоджуються, що рубка законна,  проте вона чинить шкоду лісові.

Щодо цього Олександр Кватирко зазначив: проведення рубок головного користування є не просто бажанням лісівників. Держлісгосп зобов’язаний провести заготівлю стиглого лісу. Це частина господарської діяльності. За її невиконання також передбачена відповідальність.

Вирішенням цієї ситуації стала пропозиція Олександра Кватирка практично долучатися до процесу проведення базового лісовпорядкування, яке відбудеться  у 2022 році, – щоб узгодити кожну ділянку, де проводитиметься заготівля.

Читайте такожУ Седлищі люди протестують проти вирубки лісу біля села

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024