У Любомлі планують збудувати нову спортшколу

07 Червня 2021, 10:11
1697

Більше п’яти років у Любомлі триває епопея з будівництвом приміщення нової дитячо-юнацької спортивної школи, адже з початку 90-х років заклад розташований на першому поверсі палацу Браницьких —  пам’ятки архітектури національного значення, яка фактично перебуває в аварійному стані. 

Відтак і саме приміщення палацу Браницьких потребує реконструкції, де згодом планують зробити музей, пише газета «Новий погляд+». 

«Потреба перенести спортшколу у нове приміщення назріла давно. Були різні варіанти, де розмістити її, в тому числі й у 2016 році розглядали можливість орендувати приміщення ТОВ «Завод «Світязь», які не використовувалися. Ми бачимо, що нормальних умов для занять дітей спортом немає. 

Фактично треба будувати нове приміщення, адже спортивна база у нас доволі хороша, діти показують дуже хороші результати, особливо з боротьби дзюдо. Серед вихованців цієї секції є призери України, Європи та світу серед кадетів. На сьогодні спорт школу відвідує більше трьохсот дітей не тільки Любомля, а й сусідніх сіл і навіть громад»,  — розповідає голова Любомльської громади Роман Ющук. 

За словами міського голови, вихованці секцій боксу та футболу також мають вагомі досягнення, а сам заклад в рейтингу дитячо-юнацьких спортивних шкіл займав високі позиції в області.

«Якщо громада матиме нове приміщення спортшколи, то заняттями в ній можна охопити понад 500 дітей. В нас є бажання і можливості розвивати спорт. Відповідно ми прийняли рішення будувати нову школу. Наразі оформляємо земельну ділянку під її будівництво, яка знаходиться біля нового стадіону зі штучним покриттям, в районі стадіону «Колос». 

Її загальна територія – більше пів гектара. Приміщення має передбачати ігровий зал для занять футболом, баскетболом, волейбол, один зал для боротьби та зал для боксу. Мають бути трибуни, тренерські, перевдягальні, санвузли. Наступний крок – розробка проєктно-кошторисної документації, оголошення тендеру на її розробку. Планується, що до вересня ми будемо мати цей документ», — розповідає Роман Ющук. 

Саме будівництво приміщення планують здійснювати за кошти Державного фонду регіонального розвитку, а також співфінансувати будівництво з бюджет громади.

«За приблизними підрахунками, вартість будівництва становитиме майже 30 мільйонів гривень. Любомльська громада готова вкласти в цей проєкт до 5 мільйонів власних коштів. 

Говорили про це і з головою Волинської обласної ради Григорієм Недопадом під час його робочої поїздки до Любомльщини, а також із депутатом обласної ради Володимиром Дибелем. Вони обіцяли усіляко сприяти просуванню проєкту на ДФРР та лобіювати його будівництво на усіх рівнях», — зазначив міський голова.

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024