Суд звільнив від відповідальності волинську депутатку, яка голосувала за зарплату для свого чоловіка

11 Червня 2021, 16:41
Депутатка Ківерцівської міськради Людмила Тананайська та її чоловік, заступник міського голови Ківерців, Юрій Тананайський 1314
Депутатка Ківерцівської міськради Людмила Тананайська та її чоловік, заступник міського голови Ківерців, Юрій Тананайський

Ківерцівський районний суд постановив звільнити від відповідальності депутатку місцевої міськради Людмилу Тананайську, яка голосувала за встановлення умов оплати праці заступнику міського голови Юрію Тананайському, який є її чоловіком. 

Суддя виніс рішення 31 травня. Про це журналістці «Район.Ківерці» стало відомо із Єдиного державного реєстру судових рішень.

Депутатка відбулась усним зауваженням, а провадження у цій справі закрили.

У матеріалах справи йдеться, що депутатка Ківерцівської міської ради Людмила Тананайська 24 листопада 2020 року проголосувала «За» на сесії під час прийняття рішення про встановлення умов оплати заступнику міського голови Ківерців Юрію Тананайському, який є її чоловіком.

Того ж дня йому призначили посадовий оклад, надбавку за ранг, надбавку за вислугу років, надбавку за виконання особливо важливої роботи, преміювання за результатами роботи, а також преміювання до державних і професійних свят та ювілейних дат, виплати матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та допомоги для оздоровлення.

У свою чергу, Людмила Тананайська не повідомила депутатів Ківерцівської міської ради про наявний у неї конфлікт інтересів під час голосування. У суді вона свою вину не визнала та не повідомила про конфлікт інтересів через необізнаність з діючим антикорупційним законодавством.

Також депутатка повідомила, що, на її думку, під час голосування за рішення про встановлення надбавки її чоловіку не було конфлікту інтересів, а в її діях відсутній склад адміністративних правопорушень, тому просила закрити справу. Її слова у суді підтвердив і адвокат. Але прокурор наполягав притягнути депутатку до адміністративної відповідальності за таке порушення.

Суддя Олександр Костюкевич під час винесення рішення врахував характер порушень, те, що в результаті них ніхто не постраждав, будь-яких наслідків не наступило. Він зазначив, що Людмила Тананайська вперше притягується до відповідальності та у справі відсутні обтяжуючі обставини. При цьому він врахував значний розмір мінімального покарання за правопорушення, тому вирішив, що такі правопорушення є малозначними.

Відтак, він визнав її винною. Однак, звільнив від адміністративної відповідальності, обмежившись лише усним зауваженням. Суддя також закрив провадження у справі.

Читайте також: Сам собі виділив землю: депутат Ківерцівської міськради поверне громаді земельну ділянку

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024