Мешканець Дубенщини створив ферму з розведення овець

12 Червня 2021, 16:27
У Михайлівці три місяці працює ферма овець 2514
У Михайлівці три місяці працює ферма овець

Мешканець села Михайлівка, що в Крупецькій територіальній громаді, заснував фермерське господарство, яке займається розведенням овець.

Засновник господарства Олесь Фаєвський звернувся до голови Дубенської райдержадміністрації з питанням про державні програми підтримки та інші шляхи залучення інвестицій для розвитку вівчарства. Про це повідомляють на сайті Дубенської РДА.

Всеволод Пекарський разом з Крупецьким сільським головою Віталієм Мошкуном виїхали на ферму, де господар ознайомив з уже зробленим та поділився планами на майбутнє.

Читайте також: Ферма з Дубенщини за рік сплатила понад два мільйони гривень податку

«ФГ «Михайлівка Агро» створене у березні цього року. Ми зробили косметичний ремонт в приміщеннях старої ферми та розводимо овець, яких у нас майже півтори сотні. Плануємо нарощувати поголів’я, обгородити територію та доробити ремонт в будинках для тварин. Не зайвою була б допомога від держави», — розповідає Олесь. 

До робіт на господарстві залучили найманих працівників та членів сім'ї. Вівці живуть в приміщенні старої ферми, де створені належні умови. Поряд є пасовища, тварини цілодобово мають вільний доступ до вигульних майданчиків.

Читайте також: Козинська громада отримала фінансову підтримку на розвиток сироваріння

 

«Приємно коли молоді люди розпочинають власну справу та активно працюють над реалізацією планів. Таким підприємствам необхідна підтримка від держави. Ми підготуємо інформацію по державних програмах дотацій та відшкодуваннях та обов’язково передамо її Вам. Також варто підготувати анкету на фермерське господарство для залучення інвесторів. Вірю, що у Вас все вдасться і ми через 10 років будемо згадувати з чого все починалося», — розповів голова Дубенської райдержадміністрації Всеволод Пекарський. 

Читайте також: Екзотична кухня: як у Вербській громаді вирощують равликів

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024