У Підгайцівській громаді покарають інженера за розтрату державних коштів

15 Червня 2021, 15:45
Розтрата грошей 782
Розтрата грошей

На одному з об’єктів будівництва в Підгайцівській сільській раді не виконали роботи.

Це завдало збитків 291 605 гривень. Справа вже у суді – повідомляють у пресслужбі нацполіції Волині.

 У поліції нагадують, що кримінальне провадження по цій справі розслідували останні кілька місяців. Провели судову будівельно-технічну та судово-економічну експертизи, у результаті яких і встановили факт невиконання робіт на майже 300 тисяч гривень.

7 травня інженерові технічного нагляду, який працював на об’єкті протягом періоду виконання, повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

Йдеться про пособництво у заволодінні чужим майном у великих розмірах через усунення перешкод, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, а також видачу службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

15 червня досудове розслідування у кримінальному провадженні завершили, а обвинувальний акт щодо цього інженера технічного нагляду, за процесуального керівництва обласної прокуратури, скерували до суду в порядку ст.291 КПК України для розгляду справи по суті.

Слідство у справі триває, вирішують питання про оголошення підозри підряднику, який виконував роботи на вказаному об’єкті.

Санкція ч.4 ст.191 КК України передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також, у рамках кримінального провадження, призначили ще 20 судових будівельно-технічних експертиз та ряд почеркознавчих експертиз, за результатами виконання яких нададуть правову оцінку як підрядникам, які виконували роботи, так і замовникам в особі Підгайцівської сільської ради.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024