Меблевий кластер Рівненщини представили міжнародній виставці

17 Червня 2021, 09:42
конференція Furniture of Ukraine Business Expo 1502
конференція Furniture of Ukraine Business Expo

Роботу меблевого кластеру Рівненщини презентували під час першої в Україні міжнародної меблевої В2В виставки-конференції Furniture of Ukraine Business Expo

Про здобутки у цій сфері на конференції розповів голова ОДА Віталій Коваль, — інформують у пресслужбі Рівненської ОДА. 

Робота зі створення на Рівненщині меблевого кластеру розпочалась ще у 2019 році і є спільною ініціативою керівництва ОДА та Української асоціації меблевиків. Він охоплює такі сфери діяльності: деревообробна, меблева, швейна, а також сфери дизайну й логістики – що даватиме можливість виготовляти та просувати в регіоні та за його межами продукцію з високою доданою вартістю.

На сьогодні у меблевому кластері Рівненщини є провідні деревообробні та меблеві підприємства області – «Свиспан Лімітед», «ОДЕК» Україна, «Українські лісопильні», «Морган Феніче», продукція яких мають попит далеко за межами України.

Голова ОДА Віталій Коваль розповів, що вагому підтримку в області можуть отримати представники меблевого та деревообробного бізнесу, залучені як учасники Rivne industrial park.

«Це передусім пошук та належне документальне оформлення земельних ділянок і об’єктів нерухомості. А також отримання земельної ділянки без аукціону, розробка детального плану території, пільги з розмитнення та реструктуризування сплати ПДВ за ввезення учасниками індустріального парку імпортного устаткування та комплектуючих», – повідомив Віталій Коваль.

Він також висловив готовність до співпраці та запросив потенційних партнерів разом розвивати меблевий кластер Рівненщини.

Читайте також: Стадіон «Авангард» у Рівному планують відремонтувати у 2022 році

 

 

 
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024