Волинські спрощенці поповнили місцеві бюджети на понад 305 мільйонів гривень єдиного податку

17 Червня 2021, 12:27
Податки 877
Податки

За підсумками п’яти місяців 2021 року громади Волині отримали 305,7 мільйона гривень єдиного податку. Наразі внесок підприємців-спрощенців до бюджетів громад перевищує минулорічні показники на 11,5%.

На території більшості територіальних одиниць області фіксують ріст сплати єдиного податку. Про це Бізнес.Району повідомили в головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Тривалий період карантинних обмежень не сприяв розвитку певних видів підприємницької діяльності. Проте, в області зберігається загальна тенденція збільшення надходжень єдиного податку. Оскільки для громад цей податок – бюджетоутворюючий, органи місцевого самоврядування повинні бути максимально зацікавлені у створенні  комфортних умов для діяльності малого підприємництва.

Зі свого боку податковому супроводу підприємців фахівці ДПС приділяють належну увагу, пропонуючи  сучасні електронні сервіси та якісну консультаційну допомогу», - зазначає начальниця Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

 Читайте також: Підприємці заборгували 680 тисяч гривень за користування землею у Луцьку

Довідка: протягом січня-травня поточного року юридичні особи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили 34 мільйони гривень, підприємці-спрощенці - 254 мільйони гривень єдиного податку.  Сільськогосподарські товаровиробники за цей час перерахували до бюджетів громад 17,9 мільйона гривень єдиного податку.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024