Жінки повинні економічно зростати: про що говорили на Першому жіночому економічному форумі в Луцьку

21 Червня 2021, 21:55
У Луцьку пройшов Перший Жіночий Економічний Форум 3274
У Луцьку пройшов Перший Жіночий Економічний Форум

У Луцьку пройшов Перший Жіночий Економічний Форум, на якому зібралися успішні жінки і топові спікери.

Захід відбувся 17 червня у рекреаційному комплексі «Рестпарк».

Розпочала форум президентка Волинської Жіночої Ділової Палати Ірина Галімська, яка подякувала жінкам за довіру і представила партнерів заходу.

«Волинська Жіноча Ділова Палата – це об’єднання жінок, які прагнуть розвитку, хочуть мати якісне оточення та змінити цей світ на краще. Наша мета – розвиток економічної спроможності жінок. На цей захід ми запросили ділових успішних жінок, аби ви вже сьогодні змогли вдосконалювати свою справу або вдосконалюватись у професійній діяльності», – звернулася до присутніх Ірина Галімська.

Ірина Галімська

Президент Волинської торгово-промислової палати Олександр Смолич у свою чергу зазначив, що ідея підтримки жіночого підприємництва давно на слуху.

«Ми розпочали об’єднання жінок для підтримки і розвитку підприємництва та бізнес-середовища Волині. Нас надихнула зміна іміджу нашого міста. Ми прагнемо показати, що ми є частиною світового співтовариства, ми підтримуємо цей рух. Жінки, які очолюють бізнес і організації – це зміна іміджу держави на світовому полі.

Вірю, що проведення в Луцьку таких заходів стане доброю традицією. До речі, Волинська Жіноча Ділова Палата – одна з перших в Україні жіночих ділових палат», – зазначив Олександр Смолич.

Олександр Смолич

Привітала присутніх і президентка Жіночої ділової палати України Наталія Карпенчук-Конопацька, яка була модераторкою форуму. За її словами, жінки в Україні повинні економічно зростати, бо поки що 80% підприємців в Україні – чоловіки.

«У світі 94% капіталу знаходиться в руках чоловіків. В Україні 80% підприємців – чоловіки. У нас бідність має жіноче обличчя. Тому жінки повинні економічно зростати у нашій країні. Жінці завжди говорили, що є модель, за якою вона повинна жити. Палата має місію – зробити світ кращим і потужнішим заради майбутнього наших дітей», – звернулася до учасниць форуму Наталія Карпенчук-Конопацька.

Наталія Карпенчук-Конопацька

Далі топові спікерки і спікери ділилися з присутніми багатьма важливими кейсами, які покликані допомогти жінкам і в саморозвитку, і при веденні бізнесу.

Коуч Ольга Півчинська вчила жінок, що робити, аби завжди бути в балансі й ресурсі:

«Зараз у нас дуже багато завдань. Ми завжди думками у минулому, або в майбутньому, і втрачаємо енергію. Треба вчитися максимально відчувати своє тіло і енергію в моменті – тут і зараз. Дуже часто ми забуваємо про себе. А потрібно навчитися насолоджуватись навіть філіжанкою кави на самоті».

Хедлайнерка форуму – консультантка світського, ділового та протокольного етикету Юлія Юдіна розповідала, як говорити компліменти, інтегрувати їх у діловий етикет і використовувати для досягнення цілі:

«На різноманітних заходах у першу чергу звертають увагу на яскравих людей. Енергійних, помітних, які спокійно тримаються на публіці і проявляють цікавість до інших людей. Увагу привертають люди, які є експертами в якійсь галузі, тому не бійтеся проявляти експертність».

Юлія Юдіна

За словами Юлії Юдіної, люди зараз ганяються не за грошима, а за енергією. Тому коли ви говорите співрозмовнику приємні речі, він завжди буде на вашому боці. Але комплімент обов’язково має бути чесним. Мовчазні компліменти, техніка активного слухання і розвиток харизми – про ці всі речі розповіла спікерка учасницям форуму.

Лідер громадської організації «Форум Львів і майбутнє», відомий архітектор і художник Ігор Кузьмак зазначив, що бізнес, який будують жінки в Україні – це розвиток через об’єднання.  І побажав жінкам бути мотиваторками, а не ресурсними центрами:

«Жінки будують бізнес з деталей. Вони дуже уважні, чутливі. Коли жінки будують бізнес, то роблять це на засадах соціальної відповідальності. Бізнес, який будується в Україні жінками – це розвиток через об’єднання». 

Засновниця бренду «Сварга» Наталія Яриш розповіла присутнім, як її бізнес зміг залишитися на плаву, коли почалася пандемія коронавірусу у світі:

«Коли всі сиділи вдома і боялися, ми створювали нові колекції… Треба вдосконалюватися, бо бізнес – це постійний рух. Під час карантину ми покращили технологічні процеси, додали CRM, відійшли від традиційної роботи.

Під час пандемії зрозуміли, що в нас повинен бути повний цикл виробництва. Тоді бізнес починає працювати, бо ми можемо працювати тільки на своїх потужностях і розраховувати лише на себе. У нас працює 90% жінок і ми повинні бути відповідальним за своїх працівників».

 Читайте також: Гендерний баланс у бізнесі: частка жінок серед ФОПів зросла до 47%. ІНФОГРАФІКА

Ще одна хедлайнерка форуму – бізнес-тренерка, почесна амбасадорка ООН в Україні з розвитку жіночого підприємництва Людмила Калабуха «запалила» аудиторію своїм виступом. Вона говорила про зміну споживчих тенденцій різних поколінь і комунікацію з ними:

«Покоління наших батьків ніколи не зрозуміє нас до кінця. І ми ніколи не зрозуміємо покоління наших дітей. У нас різні цінності і розуміння світу».

Виступ спікерки настільки змотивував присутніх, що продажі почалися просто під час форуму.

Людмила Калабуха

Наприкінці відбулося вручення свідоцтв про членство у Волинській Жіночій Діловій Палаті.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024