«Нова пошта» готується до безпілотної доставки вантажів

23 Червня 2021, 17:47
Нова пошта 2488
Нова пошта

Компанія «Нова пошта» працює над організацією доставки вантажів за допомогою безпілотних літальних апаратів.

Про це співзасновник компанії В'ячеслав Клімов розповів на Форумі інноваційних підприємств, — пише видання «Крила»

«Ми тестуємо. Полетимо з Києва до Харкова на вантажному безпілотний літак. Упевнений, що благополучно приземлимося», — сказав Клімов.

Раніше він вже повідомляв, що «Нова пошта» тестує доставку посилок за допомогою повноцінних безпілотних літальних апаратів. У 2018 році Климов розповідав, що, цілком ймовірно, з часом в структурі «Нової пошти» з'явиться інжинірингова компанія, яка займеться питаннями доставки за допомогою безпілотників.

«Зараз наші хлопці тестують доставку безпілотником. Це буде не іграшковий безпілотник, а візуально справжній невеликий літачок, який буде просто швидко доставляти пошту між містами», — розповідав тоді Клімов.

У 2016 році ПАТ «Укрпошта» планувала запуск пілотного проекту з доставки посилок дронамі. Підприємство тестувало дрони ізраїльської компанії Flytrax, які можуть доставляти посилки вагою до 3 кг на відстань до 23 км зі швидкістю до 70 км / ч. 

Компанія «Нова пошта» заснована в 2001 році. Співзасновники В'ячеслав Климов, Володимир Поперешнюк і Інна Поперешнюк. На сьогодні мережа «Нової пошти» налічує понад 6 тисяч відділень по Україні.

Читайте також: Нова пошта змінила правила: які посилки більше не будуть приймати

 

 
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024