Річки та прибережні зони Луцька і Жешува покращуватимуть в рамках міжнародного грантового проєкту

24 Червня 2021, 12:06
Підписання угоди 793
Підписання угоди

Луцька міська рада активно співпрацює з закордонними партнерами, плануючи спільні проєкти та залучаючи на їх реалізацію додаткові небюджетні ресурси.

Про оце пишуть на  сайті Луцької міськради. Уклали  грантовий договір з Міністерством інвестицій та економічного розвитку Республіки Польща, що є керуючим органом Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, щодо реалізації проєкту «Промоція та захист природної спадщини міських річок та прибережних територій Жешува та Луцька».

Грантовий договір передбачає надання фінансової підтримки з коштів ЄС на реалізацію заходів, що сприятимуть промоції об’єктів природної спадщини в Луцьку та Жешуві. Зокрема в Луцьку планується:

  • облаштувати креативний «інформаційний пірс» на річці Стир в районі Центрального парку культури та відпочинку
  • влаштувати ознакування об’єктів природної спадщини 
  • провести заходи з обміну досвідом з польськими колегами щодо збереження міської природної спадщини та можливостей використання її туристичного потенціалу

Очікується, що на реалізацію заходів проєкту виконавчий комітет Луцької міської ради отримає близько 29 тисяч євро грантових коштів. Активна фаза реалізації проєкту планується з осені 2021 року.

Читайте також: Рік дистанційного навчання у школах: досвід України та Чехії

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024