За тиждень на Волині виявили 27 порушень рибальства

27 Червня 2021, 13:14
Провели рейд водними ресурсами 939
Провели рейд водними ресурсами

27 порушень рибальства результат -  рибоохоронної роботи за тиждень.

У період з 14 по 22 червня Волинський рибпатруль задокументував 27 порушень природоохоронного законодавства. Склали 23 протоколи за порушення Правил рибальства (ч.3 ст. 85 КУпАП) та три – за грубі порушення рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Крім цього, оформили один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.  Про це пише рибоохоронний патруль на сторінці у фейсбуці.

 «За даний період на порушників накладено 1 173 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 289 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 13,2 кг водних біоресурсів. Також вилучено 2 од. заборонених знарядь лову та ще 3 од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 17 червня в ході спільного рибоохоронного рейду з працівниками відділу поліцейської діяльності №1 (смт Любешів) Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області викрили два грубі порушення Правил рибальства. Інцидент стався на водосховищі, поблизу села Брониця Камінь-Каширського району Волинської області.

Так, двоє громадян здійснювали вилов риби з дерев’яного човна двома колючими забороненими знаряддями лову (остроги) з використанням ліхтаря та акумулятора. Порушники встигли виловити одного лина, чим завдали шкоди рибному господарству на 119 гривень. Під час виявлення порушення чоловіки чинили опір, відмовились називати себе, надавати пояснення та викликали на допомогу місцевих жителів, які намагались завадити роботі рейдової групи.

18 та 19 червня волинські рибпатрульні спільно з громадськими активістами здійснили обстеження водних об’єктів у Ковельському районі Волинської області. Так, обстежено озеро Ухо, поблизу села Уховецьк, озеро Білин, озеро Соминське, та акваторію річки Турія у місті Ковель. В ході рибоохоронної роботи порушників рибальства та безгосподарських знарядь не зафіксували.

Довідково:

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороненими знаряддями лову є такі, які не передбачені цими Правилами. Забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, що не передбачені правилами промислового рибальства, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.

Читайте також: Волинський рибоохоронний патруль знищив майже 17 кілометрів сіток

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024