На Сарненщині осучаснили підстанційне електрообладнання зразками європейського рівня

28 Червня 2021, 12:27
Підстанційне електрообладнання 1328
Підстанційне електрообладнання

ПрАТ «Рівнеобленерго» осучаснює підстанційне електрообладнання зразками європейського рівня.

Про це повідомляє Рівнеобленерго.

Найбільшим цьогорічним проєктом інвестиційної програми ПрАТ «Рівнеобленерго» є реконструкція підстанції 110/35/10 Сарни, від якої заживлені десятки тисяч споживачів Рівненщини: власне райцентр, значна частина Сарненщини, також ПС 35/10 Сарни є вузловою для півночі області та забезпечує транзит електричної енергії від Рівненської АЕС до ПС 110 Костопіль та між системами передачі Західного та Центрального регіонів. 

Реконструкція підстанції була одним із найнагальніших питань для Рівненщини. Адже була введена в експлуатацію ще у 1965 році, а остання реконструкція тут проводилася у 1984-му.

ПрАТ «Рівнеобленерго» поставило собі амбітне завдання – провести реконструкцію підстанційного обладнання до кінця цього року.

Роботи, які тривають вже декілька місяців полягають у демонтажі застарілого електрообладнання та встановленні нового розподільчого устаткування, зокрема вимикачів, роз’єднувачів, пристроїв релейного захисту з мікропроцесорними терміналами та дистанційною передачею даних всесвітньовідомої компанії АВВ.

Наразі обладнання другої секції 35 кВ вже змонтоване та випробуване і найближчим часом буде включене в роботу. 

Наступним етапом, орієнтовно за місяць, стане запуск першої секції. Крім того, до кінця року буде почергово реконструйоване все обладнання 110 кВ.

Реконструкція створить умови для зменшення аварійності в мережах, безпечної експлуатації підстанційного обладнання, покращення якості електроенергії переданої споживачам і врешті-решт забезпечить функціонування на підстанції сучасного електрообладнання, яке відповідає європейським стандартам.

Вартість проєкту, що покликаний забезпечити надійність електропостачання тисячам споживачів півночі Рівненщини – 46,5 млн.грн (без ПДВ), його втілення передбачене інвестиційною програмою ПрАТ «Рівнеобленерго» на 2021 рік, затвердженою НКРЕКП.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50