На Рівненщині подорожчав проїзд на міжміських маршрутах

01 Липня 2021, 16:33
Автобус 3258
Автобус

На Рівненщині подорожчав проїзд у приміських та міжміських маршрутках.

З 1 липня зросла вартість перевезення у приміських та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах. У маршрутках вивісили повідомлення про здорожчання. Про це інформує ITV.

«Шановні пасажири з 1 липня 2021 року у зв'язку з значним подорожчанням паливно-мастильних матеріалів, запчастин, автошин та інших витратиних матеріалів, відбудеться підвищення тарифів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування на приміських та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах».

Зокрема відповідне оголошення наші журналісти зафіксували у маршрутці Рівне Здолбунів. Тут вартість маршруту зросла від 18 до 23 гривень. А от у маршрутці Рівне Острог вартість перевезення підняли на 10 гривень, було 45 стало 55.

Зазначимо, здорожчання викликане збитками, які несуть перевізники.

Президент громадської організації «Союз перевізників України» Валентин Демчук зазначав, що якщо вартість проїзду і збільшиться, то це буде максимум на 25% і то лише на тих маршрутах, які змушені їздити невідремонтованою дорогою та мають поганий пасажиропотік.

«Перевізники несуть сьогодні по багатьом маршрутам… Не по всім, а по багатьом маршрутам збитки і тому вони просять підняти цю планку. Пропонується, що вона має становити сьогодні не менше як 1,59 ну 1,60 за 1 км», – розповів Валентин Демчук.

За його словами, перевізники можуть самостійно встановлювати свій тариф, виходячи з своїх прибутків та витрат. Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко, зазначав: востаннє вартість проїзду на внутрішньообласних, приміських і міжміських маршрутах підвищували ще у 2018 році.

Разом з тим, сьогодні ми все-таки опрацьовуємо матеріали, які надані були перевізниками. Говоримо про те, що рамки для підвищення таких тарифів знаходяться десь в межах  не більше 30% . Від цьоого і досягатимемо вже остаточної згоди по вартості, яку будуть ставити перевізники на своїх маршрутах, – повідомиляв заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Втім, про покращення транспортного засобу мова поки не йде.

«Питання не стоїть сьогодні про кращі умови абсолютно. Ми до цього ще не дійшли. Ми дійшли до того, що у нас дуже багато маршрутів взагалі залишились або повністю без обслуговування, або кількість рейсів на цих маршрутах суттєво зменшилась. Перевізники не хочуть їздити по тим маршрутам, які довгий час є збитковими», – пояснював Валентин Демчук.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024