У Нововолинську виявили неоформлених працівників

06 Липня 2021, 18:00
Зарплата в конверті 1449
Зарплата в конверті
У Нововолинську працівники Управління Держпраці у Волинській області виявили двох працівників, які виконували роботу без належного оформлення трудових відносин.
 
Працівники були зайняті роздрібною торгівлею продуктами харчування. Про це інформують в Управлінні Держпраці.
 
Трудові відносини з одним з виявлених працівників було оформлено під час проведення інспекційного відвідування.
 
З 1 липня стартувала інспекційна кампанія, під час якої Держпраці та ДПС інспектують роботодавців, котрі продовжують ухилятися від декларування найманих працівників.
 
Що важливо знати роботодавцям — інспектор праці може прийти до будь-якого роботодавця в будь-який день та час з метою перевірити оформлення трудових відносин. Для виявлення незадекларованих працівників, інспектор може безперешкодно проходити до виробничих, службових та адміністративних приміщень роботодавців, знайомитися з документами, ведення яких передбачено законодавством про працю, спілкуватися з працівниками та представниками роботодавця, ставити їм питання та отримувати пояснення.
 
При виявленні незадекларованих працівників невідкладно будуть вживатися заходи щодо притягнення до відповідальності за порушення у сфері законодавства про працю та податкового законодавства.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024