У Старовижівській громаді рейдова група перевірила підприємців

10 Липня 2021, 11:45
Перевірка підприємців на Старовижівщині 1137
Перевірка підприємців на Старовижівщині
Легалізація трудових відносин містить, в основному, два аспекти: легалізація зайнятості та легалізація заробітної плати. 
 
Небезпека «тіньової» зарплати, як і «тіньової» зайнятості, полягає не тільки у тому, що бюджет недоотримує кошти, мінімізуються надходження до Пенсійного фонду, а особливо в тому, що втрачається страховий стаж для призначення пенсії при досягненні пенсійного віку, працівники не матимуть змоги отримати пенсію, яка відповідає рівню реальної зарплати, йдеться на сторінці Старовижівської районної філії Волинського ОЦЗ у фейсбуці.
 
Днями директорка Старовижівська районна філія Волинського обласного центру зайнятості Тетяна Гаврилюк взяла участь в засіданні робочої групи  з питань легалізації суб'єктів господарювання, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Старовижівської територіальної громади.
 
Крім того, робочою групою, за участі головного державної інспекторки з питань додержання законодавства про працю, зайнятість населення управління Держпраці у Волинській області Уляни Коваль, начальника Старовижівської ДПІ Валерія Мержвинського, проведено рейд-обстеження роботодавців, які проводять свою діяльність в населених пунктах: Галина Воля, Стара Гута, Смолярі та Сукачі.
 
Об’єднання зусиль дає можливість оперативно виявити та забезпечити інспектування роботодавців, що мають найвищий ризик використання незадекларованої праці.
 
Нагадуємо, що використання найманої праці без оформлення трудових відносин є грубим порушенням законодавства про працю та карається чималими штрафами.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024