Відкрили оновлений з польської сторони митний перехід Зосін-Устилуг

15 Липня 2021, 09:29
Під час відкриття 5086
Під час відкриття

Символічним перерізанням стрічки офіційно ввели в експлуатацію нещодавно оновлену інфраструктуру прикордонного переходу Зосін-Устилуг.

Оновлення інфраструктури міжнародного митного переходу відбулося із польської сторони, інформує Lubelski Urząd Wojewódzki.

На переході вже існує повністю функціональна інфраструктура, яка пришвидшує процедуру перетину та посилює контроль та безпеку. Нещодавно було збудовано реєстраційні павільйони на виїзді з Республіки Польща та встановлено три світлових інформаційних табло, облаштовано площу, дороги та тротуари, санітарні, енергетичні та низьковольтні системи, встановлено інформаційні та пам’ятні таблички.

 Як повідомляє керівництво Люблінського воєводства, оновлення інфраструктури сприятиме зміцненню транскордонних контактів. Це важливо не лише для жителів сусідньої Люблінського воєводства та Волинської області, а й для всіх громадян Європейського Союзу та України.

Інфраструктура була оновлена в рамках проєкту «Підвищення відкритості польсько-українського кордону та його безпеки шляхом розширення автомобільного прикордонного переходу в Зосіні (виїзна платформа з Польщі)».

Проєкт має на меті зробити польсько-український кордон більш відкритим та безпечним, а також покращити перетин руху через кордон людей, товарів та послуг, посилення контролю з метою обмеження небажаних практик на кордоні Зосін-Устилуг. 

Розширення пункту пропуску здійснено коштом Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Понесені витрати склали приблизно 6,7 млн. злотих, з яких фінансування Європейським Союзом становить 90%. Проєкт реалізовується у 2018-2021 роках.

Довідка:

Прикордонний перехід в Зосіні був створений у 1995 році. До розширення площа перетину становила 1,8 га, і було дві смуги реєстрації. Після розширення площа збільшилась до 7,7 га.

Читайте також: Все спокійно, черг немає: запрацював міжнародний пункт пропуску «Устилуг – Зосін»

 

 

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024