Оголосили підозру службовій особі підприємства, яке продавало ковельську деревину до ЄС

15 Липня 2021, 13:10
На деревообробному підприємстві в Ковельському районі проводять обшуки. 769
На деревообробному підприємстві в Ковельському районі проводять обшуки.

На деревообробному підприємстві в Ковельському районі проводять обшуки.

Про це інформують на сайті Національної поліції у Волинській області.

Нагадаємо, що раніше Район.Ковель інформував, що на Ковельщині дереобробне підприємство займалося махінаціями для вивозу деревини до ЄС.

Під час досудового слідства встановили, що починаючи з 2018 року, службові особи підприємства, з метою незаконного виготовлення та експорту пиломатеріалів, діючи за попередньою змовою з фізичними особами підприємцями, організували на території Ковельського району без відповідних дозволів порубку дерев різних порід, які в подальшому перевозили й переробляли для експорту до країн Європи. 

Встановили також, що частина необлікованої продукції, яка надходила від приватних суб’єктів, отримана внаслідок незаконної порубки, без оформлених документів.

Під час попередніх обшуків у квітні вилучили лісодеревину з бирками, при перевірці яких встановлено їх повторне використання, а саме, при отриманні сертифікатів про походження деревини для здійснення експортних операцій для реалізації її за межі території України.

14 липня службовій особі цього підприємства оголосили підозру за ч.2 ст.246 та ч.4 ст.358 КК України: йдеться як про незаконну порубку, перевезення, зберігання, збут лісу, так і про використання завідомо підроблених документів.

Необліковану продукцію — лісоматеріали, отримані внаслідок незаконних порубок, вилучають. Уже вилучили близько 400 м3 лісоматеріалів. Обшуки тривають.

Досудове слідство триває.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024