На підприємстві «Рівнеазот» стався вибух

20 Липня 2021, 18:32
Вибух на Рівнеазоті 5178
Вибух на Рівнеазоті

У Рівному на підприємстві «Рівнеазот» стався вибух на агрегаті виробництва азотної кислоти.

За інформацією, яку повідомили Бізнес.Району в Головному управлінні ДСНС області, ніхто не постраждав, евакуації не проводили.

До рятувальників виклик про пожежу не надходив, наслідки ліквідували самі працівники підприємства.

Тим часом міський голова Рівного Олександр Третяк закликав рівнян не панікувати та залишатися вдома. Хоча постраждалих немає, у лікарні розгорнули 25 ліжкомісць на випадок, якщо комусь потрібна буде допомога медиків.

 

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Типове Рівне (@tipove_rivne

 

 
 
У «Рівнеазоті» прокоментували аварію на заводі. Керівник з комунікацій Group DF Олег Арестархов, до якої входить підприємство «Рівнеазот», повідомив, що сьогодні на заводі стався викид нітрозних газів через розгерметизацію трубопроводу в цеху азотної кислоти. Жодної загрози навколишньому середовищу та людям немає, а підприємство повернулось до роботи в штатному режимі. 

Рівненський обласний лабораторний центр виміряв показники якості повітря у Рівному. За попередньою інформаціює разовий викид нітрозних газів у незначній кількості на території заводу через надзвичайну ситуацію загрози для людей чи навколишнього середовища не становить. 

Водночас  голова Держекоінспекції Мальований додає, що інспектори ДЕІ вже перебувають на місці події. За допомогою лабораторного обладнання вони проведуть заміри шкідливих домішок. Про результати досліджень та про стан довкілля навколо об’єкту повідомлятимуть додатково.

Наразі ситуація контрольована.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024