У Рівному виміряли вміст азоту в повітрі після аварії на заводі

20 Липня 2021, 20:09
Аварія на Рівнеазоті 14372
Аварія на Рівнеазоті
Наразі показники якості повітря у Рівному знаходяться в межах допустимих норм.
 
Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці міський голова Рівного Олександр Третяк, що відбулась позаштатна ситуація – розгерметизація трубопроводу в цеху виробництва азотної кислоти.
 
У результаті надзвичайної ситуації відбувся разовий викид нітрозних газів в незначній кількості на території заводу. 
 
За словами місцевої влади, жодної загрози навколишньому середовищу та населенню немає. Підприємство працює в штатному режимі. Надзвичайна ситуація не вплинула на роботу виробничих цехів підприємства та подальше відвантаження продукції згідно з укладеними контрактами.
 
За інформацією лабораторного центру небезпечний рівень газу складає 5 мг/м куб. повітря. На момент витоку газу становила 1 мг/м.куб.
 

Нагадаємо, на підприємстві «Рівнеазот» стався вибух на агрегаті виробництва азотної кислоти. Згодом у «Рівнеазоті» прокоментували аварію на заводі. 

Рівненський обласний лабораторний центр виміряв показники якості повітря у Рівному. За попередньою інформаціює разовий викид нітрозних газів у незначній кількості на території заводу через надзвичайну ситуацію загрози для людей чи навколишнього середовища не становить. 

Водночас  голова Держекоінспекції Мальований додає, що інспектори ДЕІ вже перебувають на місці події. За допомогою лабораторного обладнання вони проведуть заміри шкідливих домішок. Про результати досліджень та про стан довкілля навколо об’єкту повідомлятимуть додатково.

Наразі ситуація контрольована.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024