Держекоінспекція почала позапланову перевірку «Рівнеазоту»

23 Липня 2021, 18:08
Перевірка Рівнеазоту 1240
Перевірка Рівнеазоту

Держекоінспекцією розпочато позапланову перевірку ПрАТ «Рівнеазот», на якому нещодавно стався аварійний викид хімічних речовин у повітря.

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

«Зараз інспектори та спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю ДЕІ Поліського округу проходять інструктаж для подальшої роботи на території підприємства», — зазначив Андрій Мальований.

Він нагадав, що 20 липня на рівненському хімічному заводі ПрАТ «Рівнеазот» сталась аварія, через це в повітря потрапили хімічні речовини та утворилась хмара помаранчевого кольору.

«Фахівці Держекоінспекції оперативно взяли проби повітря для лабораторного аналізу та встановили, що концентрація окисів азоту не перевищує гранично допустимих показників», — підкреслив Андрій Мальований.

Посадовець розповів, що перевірка ПрАТ «Рівнеазот» востаннє проводилась інспекцією рік тому.

«Тоді під час позапланового заходу контролю зафіксували забруднення земель побічними продуктами виробництва міндобрив. І підприємство відмовилося добровільно сплатити нараховані збитки — понад 200 тисяч гривень. ДЕІ довелося звернутися до суду і судовий розгляд триває й досі», — додав Андрій Мальований.

Нагадаємо, 20 липня сталась аварійна зупинка агрегату цеху азотної кислоти через розгерметизацію трубопроводу. Згодом у «Рівнеазоті» прокоментували аварію на заводі, а Рівненський обласний лабораторний центр виміряв показники якості повітря у Рівному.  Згодом стало відомо, що поліція розслідує порушення правил безпеки на заводі.

За результатами оперативної комісії ТЕБ та НС Рівнеради вирішили провести позапланову перевірку хімічно небезпечних підприємств міста, перевірити також і потенційно небезпечні об’єкти з масовим перебуванням людей, які працюють на території громади.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024