У Камінь-Каширській міській раді проаналізували бюджетні надходження і видатки

28 Липня 2021, 09:33
Фото ілюстративне 1122
Фото ілюстративне

У Камінь-Каширській міській раді проаналізували бюджетні надходження і видатки за перше півріччя.

Про це пише сайт газети Полісся.

За інформацією, яку підготував відділ фінансів, перша половина бюджетного року для Камінь-Каширської громади була досить таки успішною. 

Адже обсяг доходів загального фонду бюджету перевищено не лише за рахунок усіх джерел і становив 57 відсотків до уточнених річних призначень, а й за рахунок власних доходів. 

Їх у казну надійшло на 30 відсотків більше, аніж очікували. А це небагато-немало — 61 мільйон  39,5 тисячі гривень при зобов’язанні 46 мільйонів 746,9 тисячі гривень.

За перевиконання власних доходів міської ради найперше слід завдячувати роботодавцям, у яких наймані працівники працюють легально. Бо ж саме податку на доходи фізичних осіб надійшло у казну найбільше — 36 мільйонів 311,8 тисячі гривень. Сума сплаченого ПДФО на 40 відсотків перевищує очікувані показники і складає майже 60 відсотків усіх власних надходжень.

Не менш важливим джерелом наповнення бюджету громади є також єдиний податок. Протягом першого півріччя його також сплатили більше, ніж планувалося – 10 мільйонів 211,6 тисячі гривень, що становить 109 відсотків до шестимісячного призначення. 

Перевиконання планового показника складає 846,1 тис. грн.

Справно сплачували жителі Камінь-Каширської громади і податок на нерухоме майно та плату за землю. Загалом їх міський бюджет отримав 5 мільйонів 260,4 тисячі гривень. 

Приблизно стільки ж поступило рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів – 5 мільйонів 630,8 тисячі гривень. А рентної плати за спеціальне використання надр — 2,9 тис. грн.

Перевиконання фіксується також по акцизному податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (пальне), по акцизному податку з реалізації підакцизних товарів. Більше, ніж очікували, отримали надходжень від адмінштрафів, а також за надання адміністративних послуг. Стабільні й інші надходження.

Відтак загалом бюджет Камінь-Каширської територіальної громади у першому півріччі перевиконали більше ніж на 14 мільйонів гривень. При цьому слід зауважити, що обов’язкові видатки (заробітна плата працівникам бюджетної сфери, соціальні виплати, проведення розрахунків за енергоносії та комунальні послуги, фінансування інших захищених статей бюджету) здійснені навіть з певною економією.

Тож, як звітує відділ фінансів, найбільшу частину видатків спрямовано на зарплати соціально-культурної сфери. Наприклад, фінансування освіти склало 208 мільйонів 237,4 тисячі гривень, охорони здоров’я – 3 мільйони 486,2 тисячі, соціального захисту та соціального забезпечення – 4 мільйони 566,5 тисячі, культури – 7 мільйонів 802,6 тисячі та фізичної культури і спорту – 1 мільйон 252,8 тисячі гривень.

На розрахунки за спожиті енергоносії за звітний період використали 9 мільйонів 465,2 тисячі гривень, в тому числі: на теплопостачання – 4 млн 743,5 тис. грн, водопостачання – 148,3 тис. грн, електроенергії – 3 млн 124,9 тис. грн, природного газу – 1 млн 441,6 тис. грн та інших енергоносіїв – 6,8 тис. грн.

Видатки по соціальному захисту склали трохи більше 6 мільйонів. З них 4,2 млн грн пішло на утримання центру надання соціальних послуг. Майже півтора мільйона гривень, переданих з обласного бюджету (через Камінь-Каширський районний бюджет), міська рада спрямувала на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

На житлово-комунальне господарство з початку року направлено 2 млн 212,6 тис. грн, на проведення заходів із землеустрою – 44,9 тис. грн, на утримання та розвиток автомобільних доріг – 1 млн 33,6 тис. грн, на утримання комунального закладу «Центр безпеки громадян» – 315,3 тис. грн, на заходи із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха – 42,5 тис. грн.

А от на виконання місцевих програм по соціальному захисту населення за перше півріччя виділили 290,4 тис. грн при плані на рік 1 млн 128 тис. грн.

Зрештою на сесії депутати затвердили звіт про виконання бюджету міської територіальної громади за пів року з перевищенням доходів над видатками більше як 10,6 мільйона гривень.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024