У Нововолинську створять навчальний центр за 5 мільйонів гривень

29 Липня 2021, 08:13
Нововолинську нададуть фінансування для нового освітнього закладу 1979
Нововолинську нададуть фінансування для нового освітнього закладу

Міністерство освіти та науки України відібрало 62 заклади професійної освіти, які цього року отримають фінансування. Збудують нові або ж удосконалять вже чинні.

Про це повідомляє МОН України.

Перелік закладів та розмір фінансування майбутніх центрів визначили наказом Міністерства освіти та науки № 846. 27 липня його опубліковано на сайті відомства

«Цього року надійшло багато заявок для створення центрів за технологічно складними професіями. Словом, це верстатники широкого профілю, електрогазозварники, токарі, електромонтажники. Ми безсумнівно підтримали їх, адже частина цих професій є гостро затребуваною на ринку праці. Разом з тим, традиційно, популярною лишилася сфера послуг. Частину поданих заявок профінансують за професією кухаря, кондитера, швачки та інших. За цими професіями навчається переважна більшість учнів», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

Фінансування отримає ДНЗ «Нововолинський центр професійно-технічної освіти». Тут створять навчально-практичний центр за професіями «Кухар», «Пекар». Вартість проєкту — 5,14 мільйона гривень, з них 3,6 – кошти державної субвенції.

До переліку закладів, які профінансують, увійшли профтехи з усіх регіонів країни. Планують створити 55 нових центрів та вдосконалити 7 чинних.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024