Ківерцівські прокурори вимагають покарання двох чоловіків за незаконно зрубані дерева

31 Липня 2021, 18:00
Волинян покарають за незаконно зрубані дерева 1644
Волинян покарають за незаконно зрубані дерева

Прокурори Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти у кримінальних провадженнях про вчинення двома волинянами злочинів проти довкілля.

Один із них, 63-річний житель села Красноволя Луцького району, постане перед судом за зберігання незаконно зрубаних дерев.

На подвір'ї його домоволодіння правоохоронці виявили незаконно зрубану деревину.

Протиправними діями волинянина інтересам держави в особі Державного підприємства «Колківське лісове господарство» завдано істотну шкоду на суму понад 31 тисяча гривень.

Другий обвинувачений – 20-річний житель села Грем’яче Луцького району, відповідатиме перед судом за незаконну порубку дерев.

Удень 09 липня 2021 року він, не маючи лісорубного квитка, зрізав сосни, завдавши ДП «Цуманське лісове господарство» матеріальну шкоду на суму понад 25 тисяч гривень.

Зауважимо, що згідно із санкцією ч.1 ст. 246 КК України незаконна порубка дерев у лісах, перевезення та зберігання незаконно зрубаних дерев, внаслідок чого заподіяно істотну шкоду, карається штрафом від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Читайте також: Зірки українського шоу-бізу та розкішний фуршет: рожищенське «Цунамі» відзначило ювілей

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024