Селищний голова з Волині взяв участь в Українському муніципальному форумі

01 Серпня 2021, 15:28
Олег Кух (крайній ліворуч) з учасниками форуму 715
Олег Кух (крайній ліворуч) з учасниками форуму

Очільники міст і громад обговорювали законодавчу базу, децентралізацію,  підтримку економічного розвитку громад, енергоощадження та реформування ЖКГ та інші аспекти розвитку місцевого самоврядування. 

Любешівський селищний голова Олег Кух взяв участь в XVІ Українському муніципальному   форумі, який відбувався 27-29 липня в  Одесі. Про це йдеться на сайті громади.

У форумі взяли участь понад 500 голів українських громад, зазначається в повідомленні, зокрема, мер Києва Віталі Кличко, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, а також іноземні гості:  Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Андреас Кіфер, спеціальний уповноважений уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеорґ Мільбрадт і депутатка Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель.

Метою форуму було  вироблення спільної позиції органів державної влади й Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, децентралізації, відкритого врядування, підтримки економічного розвитку громад, енергоощадження та реформування ЖКГ та інші аспекти.

 Діалог голів громад з представниками уряду та парламентарями присвятили подальшим крокам з реформування місцевого самоврядування, бюджетному забезпеченню нових повноважень та компетенцій, секторальним реформам та місцевому економічному розвитку. 

Читайте такожЛюбешівський селищний голова підписав меморандум про співпрацю з фондом енергоефективності

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024