Скільки беруть комбайнери за обмолот зернових на Любомльщині

31 Липня 2021, 15:09
Жнива 2334
Жнива

Зазвичай кожного року матеріали на цю тему публікували, спираючись на розрахунки фахівців районного управління агропромислового розвитку. 

При цьому до уваги брали витрату палива на гектар, амортизацію, зарплату екіпажу, витрати на ремонт і запчастини, інші витрати, також 30 відсотків рентабельності і виходячи з цього виводили економічно обґрунтовану ціну. Про це пише Наше життя.

Щоправда, реальна вартість обмолоту завжди була дещо вищою, адже комбайнери відштовхуються не від економічних методик, а від вартості дизпалива. Нині ж Любомль статус районного центру втратив, відтак у вирі реформ зникли й структури, які опікувалися сільським господарством.

Щоб бодай якось допомогти селянам зорієнтуватися у ціновій політиці, вирішили провести опитування у фейсбуці. Звісно ж, це опитування не слід вважати репрезентативним. Отож, що маємо?

У більшості населених пунктів обмолот коштує 25 гривень за сотку. Принаймні, про це повідомили жителі Любомля, Головна, Бірок, Рівного, Римачів, Хворостова, Заболоття, Гущі, Нудиж, Полап, Коцюрів, Борового, Куснищ, Вишнева, Мосира, Запілля, Радехова.

 Щоправда, у п’яти останніх селах, якщо вірити респондентам, ціна дещо варіює. Наприклад, у Куснищах окремі комбайнери молотять і по 28 гривень, у Вишневі — по 27, 30, а у Мосирі можна знайти і за 23, у Радехові — за 20-22. У Запіллі, кажуть, молотять теж по 25, але якщо бажаєте, щоб при цьому порізали солому січкарнею, доведеться заплатити 30 гривень.

22 гривні за сотку просять у Ладині, 23 — у Машеві та Підгородному. Тим часом у Згоранах сотка коштує 27, у Забужжі — 28, у Столинських Смолярах, Заозерному — 30 гривень. 

Як бачимо, у більшості випадків йдеться про ціну 25 гривень. Очевидно, такою вона залишиться до кінця зернозбиральної кампанії.

Читайте також:

Допомога на підприємництво: барберу з Любомльщини вручили сертифікат

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024