У Шацьку кінологи влаштували іспитові змагання для службових собак

02 Серпня 2021, 11:35
У Шацьку кінологи влаштували іспитові змагання для службових собак 1624
У Шацьку кінологи влаштували іспитові змагання для службових собак

Протягом тижня на базі Шацького лісового фахового коледжу ім.В.В.Сулька проходив навчально-методичний практичний семінар з дресування службових порід собак за участі досвідчених фахівців кінологів.

Про це повідомляють у пресслужбі Шацького лісового коледжу.

Участь в заході взяли близько 50 учасників з різних областей України: Київської, Житомирської, Хмельницької, Львівської, Закарпатської, Черкаської, Рівненської та Волинської.

Серед учасників були представники національної поліції, начальник відділення – інструктор службового собаківництва пошуково-рятувального кінологічного відділення аварійно-рятувальної частини АРЗ СП ГУ ДСНС України у Львівській області, представники ГО «Замкова стража» міста Мукачево, а також їх високопородні чотирилапі захисники.

Метою семінару стала підготовка кінологічних кадрів як серед цивільного населення, так і серед осіб, які виконують службові обов’язки в державних установах та правоохоронних органах.

Організатори кінологічного заходу: Волинський обласний осередок спільно зі Спілкою практикуючих дресувальників Всеукраїнської громадської організації «Кінологічна Спілка України», суддя з робочих якостей (голова Юрій Бардась), за участі молодих спеціалістів (ліцензованих кінологів) та курсантів курсів національної школи ВГО «Кінологічної Спілки України», помічники захисного розділу IGP Владислав Бардась, Олег Мартинович та інструктори-дресирувальники Євгеній Паламарчук, Тетяна Климко, Олена Шилінська та Ірина Мельник.

Урочисте відкриття кінологічного заходу відбулося 28 липня на Шацькому селищному стадіоні. 

Читайте також: Встановлення відбійника у Світязі на виїзді з двору: помилка проєктантів чи питання безпеки

У відкритті взяли участь Сергій Карпук, голова Шацької територіальної громади,Ігор Жмурко, директор Шацького лісового фахового коледжу імені В.Сулька, голова Волинського обласного осередку кінологічної спілки України «Маршал», голова ГО «Волинський клуб собаківництва»,Юрій Бардась, голова Спілки практикуючих дресувальників Всеукраїнської громадської організації «Кінологічна Спілка України», суддя з робочих якостей.

Також сюди прибули депутати Волинської обласної ради Оксана Філіпчук й Світлана Крецу, Ольга Максим'як, депутатка Луцької районної ради, фахівчиня з соціальних комунікацій, координаторка жіночого руху «Жінки за майбутнє», Людмила Лонюк, голова правління «Дитяча місія».

Під час відкриття урочистого заходу Ігор Жмурко зазначив, що вже стало гарною традицією четвертий рік поспіль цей семінар проводити на теренах Шацького краю, під час якого учасники мають можливість продемонструвати уміння службових собак, набути відповідного досвіду та відвідати Шацькі озера.

«Проведення такого кінологічного дійства – це є вдосконалення напрацьованих методів практичної дресури службових собак, напрацювання в цьому напрямку нових здобутків сучасної кінології з метою досягнення цілі – закріплення та подальшого удосконалення набутих знань, умінь і навичок, розвитку службового собаківництва України», – додав Ігор Васильович.

Керівник місцевої гілки влади Сергій Карпук привітав учасників змагань, побажав успіхів в здачі іспитів своїми улюбленцями та гарно провести час і відпочити в озерному краю.

Цьогорічною новинкою було запрошення на урочистість дітей територіальної громади, любителів тварин, яких супроводжувала керівник служби у справах дітей Шацької селищної ради Олена Кропивник. 

Читайте також: Світязь став магнітом для рівненських відпочивальників

Від обласного правління «Дитяча місія» двом багатодітним сім'ям нашої громади вручені автокрісла, а одна багатодітна сім'я отримала крісло для годування.

Для наймолодших учасників Юрій Георгійович розповів про правила утримання і дресирування службових порід собак, показав спорядження, що застосовують при їх вихованні та дресируванні. Зацікавлені юннати уважно слухали про різні породи службових собак і спостерігали за чотирилапими улюбленцями, представленими їх власниками. Діти охоче відповідали на поставленні запитання та отримували подарунки від компанії ТОВ «Royal Canin Ukraine», також вони мали можливість під контролем досвідчених фахівців погладити й сфотографуватися з улюбленими собаками.

Також участь у заході взяли працівники Шацького сектору поліцейської діяльності № 2, які провели бесіду з дітьми на тему дотримання правил дорожнього руху, відповідальності за їх порушення, продемонстрували їм навчальну зброю та інші спецзасоби.

На завершення заходу діткам Шацької територіальної громади подарували святкові футболки, презенти, солодощі та був організований обід у їдальні лісового коледжу.

В цілому, програма заходів передбачала проведення змагань, у рамках якого здійснювалася первинна здача іспитів серед службових порід собак:

1) ВН-VT; 2) IGP-1; 3) IGP-2; 4) IGP-3, СК, ЗКД, ЗС.

Ці іспити охоплювали проведення випробування з напрямків: слідова робота, навички слухняності, навички захисту.

Під час плідної тижневої роботи навчально-методичного практичного семінару, в підсумковому заліку службові собаки отримали відповідні нагороди (кубки, подарунки, корм для собак).

Читайте також:  Робота ресторанів, відновлення богослужінь та скасування самоізоляції: що дозволять з 5 червня

«Завдяки проведенню такого масштабного кінологічного заходу відбувається обмін досвідом, досягається мета підготовки високопородних службових собак. В дресуванні все пізнається в порівнянні. На майбутнє плануємо провести на базі Шацького лісового фахового коледжу підготовку спеціалістів з вітчизняного та міжнародного дресування та проведення чемпіонатів України», – на завершення поділився голова ВГО «Кінологічної Спілки України.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024