Перевізники на Рівненщині скасовують рейси у малі села

04 Серпня 2021, 10:45
Перевізники скаржаться на збитковість рейсів 1018
Перевізники скаржаться на збитковість рейсів

В Рівненську ОДА надійшло близько 30 заяв від перевізників про скасування невигідних рейсів.

Про це під час брифінгу 2 серпня повідомив перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Подолін.

«У зв’язку з тим, що всі перевезення у нас приватні, підприємці вибирають доцільність і іноді припиняють перевезення тим чи іншим маршрутом», – прокоментував посадовець.

Президент «Союзу перевізників України» Валентин Демчук пояснив «Суспільному»: перевізники просять скасувати маршрути до сіл, де проживає невелика кількість людей.

Заступник начальника обласного управління інфраструктури та промисловості Віталій Харковець уточнив, що надійшли заяви про тимчасове скасування рейсів на Здолбунівському, Володимирецькому, Гощанському, Березнівському, Сарненському, Зарічненському та Демидівському напрямках.

«По суті це заяви по всіх напрямках. Можливо, восени з'являться студенти, то ми надіємося, що будуть відновлені маршрути», – сказав заступник і уточнив: серед заяв були й такі, де просили скасувати перевезення по маршруту взагалі. З деякими ж перевізниками домовилися продовжити курсування автобусів.

«Села без транспортного зв’язку не залишилися, ми їх перекриваємо рахунком інших сполучень, транзитами. Здійснюємо заїзд, просимо перевізників міняти схеми маршрутів. Від людей скарг не було, вони розуміють, що пасажиропотік стабільний є тільки зранку і ввечері, а протягом дня рейс є збитковим», – запевняє Віталій Харковець.

Читайте також: Автобан Рівне-Київ не буде платним

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024