Рівненська атомка співпрацюватиме з луцьким вишем

04 Серпня 2021, 13:47
Рівненську АЕС із візитом відвідала делегація Луцького національного технічного університету (ЛНТУ) 1535
Рівненську АЕС із візитом відвідала делегація Луцького національного технічного університету (ЛНТУ)

Рівненську АЕС із візитом відвідала делегація Луцького національного технічного університету (ЛНТУ) на чолі з його ректоркою Іриною Вахович. Кульмінацією зустрічі стало підписання Договору про співпрацю між Рівненською АЕС та ЛНТУ.

Про це Район.Вараш повідомили у пресслужбі РАЕС.

Після знайомства з електростанцією, її технічною базою та потенціалом присутні обговорили можливості взаємодії, а в підсумку підписали документ, який значно розширить можливості співпраці між енергетичним підприємством та закладом вищої освіти.

Ірина Вахович та Павло Павлишин
Ірина Вахович та Павло Павлишин

Відповідно до договору співпраця буде охоплювати насамперед підготовку фахівців технічних спеціальностей, однак передбачається й подальше поширення співпраці на інші сфери. Також спільно організовуватимуться заходи наукових і практичних конференцій, семінарів і практикумів, симпозіумів тощо. Атомники й освітяни сприятимуть співробітництву в наукових проєктах та програмах, у розвитку та використанні сучасних інформаційних технологій.

Луцький технічний університет надаватиме необхідну інформацію про освітні програми, навчальні плани, програми практик, стажувань та залучатиме до роботи в іспитових комісіях провідних фахівців електростанції для підсумкового оцінювання якості підготовки випускників. Однією із затребуваних для електростанції спеціальностей, які готує ЛНТУ, є «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

Зі свого боку Рівненська АЕС забезпечуватиме організацію проведення і керівництво практикою за узгодженими спеціальностями і термінами їхнього проходження безпосередньо на промисловому майданчику підприємства, згідно з навчальними планами підготовки бакалаврів, магістрів. Також надаватиме інформаційну допомогу та нормативну документацію для підготовки студентами курсових робіт та кваліфікаційних проєктів.

«У планах – впровадження дуальної освіти, а також викладання технічних дисциплін і практичних курсів рівненськими атомниками для студентів ЛНТУ», – резюмує заступник генерального директора РАЕС з персоналу Ігор Вітковський.

Читайте також: Рівненська АЕС бере на роботу неповнолітніх

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024