Де отримати інформацію про подання одноразової добровільної декларації

10 Серпня 2021, 16:00
Тематичний онлайн-семінар про одноразву добровільну декларацію 1847
Тематичний онлайн-семінар про одноразву добровільну декларацію

Консультаційну допомогу з актуальних питань одноразового добровільного декларування громадяни зможуть отримати в Центрах обслуговування платників Волині.

Обговорили це з представниками ДПІ під час тематичного онлайн-семінару. Про це Бізнес.Район повідомив сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

«Наше спільне завдання – створити максимально зручні умови для ознайомлення з нормами закону та вимогами до заповнення декларації. Активне інформування про добровільне право кожного скористатися наданою державою можливістю легалізувати активи, з яких не було сплачено податків - передумова успішної кампанії», - наголосила завідувачка сектору інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Волинські області Олена Нікотіна.

Під час спілкування учасників заходу поінформували про законодавчі засади проведення одноразового добровільного декларування.

«Подача одноразової добровільної декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. Декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування активів, з яких не сплачено податки. Інформація щодо ставок збору від задекларованих активів  та інші особливості добровільного декларування широко висвітлюється на субсайті ГУ ДПС у Волинській області», - наголосила Олена Нікотіна.

Нагадаємо, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування. Декларація подається виключно декларантом в електронній формі.

Щосереди громадяни мають можливість отримати консультації щодо подання одноразової добровільної декларації за номером телефону гарячої лінії в м. Луцьку (0332) 777-106 з до 10.00 до 12.00.

Читайте також: Волинські податківці обговорили норми одноразового добровільного декларування

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024