«Вполювали» 100 штрафів: як на Волині розпочався сезон полювання

11 Серпня 2021, 11:00
Учасник рейдової групи перевіряє документи у мисливця 1638
Учасник рейдової групи перевіряє документи у мисливця

Майже всі виявлені порушення, а їх за два дні від початку сезону виявилося аж 100, стосуються здійснення полювання без належно оформлених документів. Загалом в області працювало 138 рейдових груп. Частина – за участі працівників поліції та громадськості.

Про це інформує пресслужба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На Камінь-Каширщині вилучили дві одиниці зброї, один протокол склали через незаконно добуту дичину. 

Найбільше протоколів склали рейдові групи ДП «Ківерцівське ЛГ» – 9, «Маневицьке ЛГ», – 8, ДП «Любомльське ЛГ» –  8, «Камінь-Каширське ЛГ» – 7, ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» – 7.

Зазначається, що більшість порушень відбулося через недотримання статті 14 Закону України «Про мисливське господарство», а саме:

  • здійснення полювання без наявності встановленого переліку документів: посвідчення мисливця; 
  • щорічної контрольної картки обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита; 
  • дозволу на добування мисливських тварин; 
  • дозволу на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання та паспорту на собак мисливських порід у разі їх залучення до полювання.

«Така робота лісової охорони, а саме перевірка наявних документів, які необхідні мисливцю, неабияк стимулює дотримуватися культури ведення полювання. Про це відзначають самі мисливці. Зокрема у Горохівському районі, де користувачем мисливських угідь виступає ДП «Горохівське ЛМГ», із понад 124 перевірених мисливців у неділю було складено лише 4 протоколи через відсутність усіх необхідних дозвільних документів», — йдеться у повідомленні пресслужби.

Посилене патрулювання лісових масивів із залученням громадських активістів та журналістів відбуватиметься і в наступні вихідні.

«Патрулювання – не стільки каральний, як профілактичний інструмент. Культура полювання не сформується за один день. Культура полювання в області – наслідок якісної роботи усіх дотичних до мисливства служб і підприємств, а також свідоме і відповідальне ставлення до свого захоплення мисливців та мисливських об’єднань, – зазначив на особистій сторінці у фейсбуці начальник управління Олександр Кватирко. – Чому маю оптимізм при цифрі 100 протоколів? Щорічні контрольні картки станом на відкриття полювання на пернатих обміняли 8258 активних мисливців. Рейдові групи працюють активно, знають свою справу. Мисливці знають, що за їх діяльністю встановлено контроль. У деяких районах маємо зовсім незначну кількість порушень. Люди привчаються полювати за правилами. Не менш важливим моментом є розуміння мисливців, які вчинили порушення, і зменшення кількості конфліктів при оформленні порушень правил полювання. Це і є наш спільний прогрес. Дякую усім за роботу! Дотримуйтесь правил полювання, правил пожежної безпеки, правил поводження з вогнепальною зброєю та правил поводження на воді!»

Читайте також: Почався мисливський сезон на Волині: якого птаха можна вполювати

                          Відкриття сезону полювання на пернатих: правила

                          На Рівненщині стартує сезон полювання на пернатих

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024