Гроші на природоохоронні заходи: скільки отримала Шацька громада

11 Серпня 2021, 11:17
Гроші на природоохоронні заходи: скільки отримала Шацька громада 997
Гроші на природоохоронні заходи: скільки отримала Шацька громада

Волинським громадам з обласного фонду охорони навколишнього середовища перерахували  5,7 мільйона гривень на природоохоронні заходи. Однак, лише одна  громада освоїла кошти.

Журналісти видання Еко.Район проаналізували Звіт про хід Регіональної програми  «Екологія 2016-2022», де вказано скільки коштів і яка з громад отримала, на що планують їх витратити.

Для розроблення наукового обґрунтування підвищення ефективності використання внутрішньогосподарської меліоративної мережі Копаївської меліоративної системи з метою підвищення рівня водозабезпечення Шацького поозер’я передбачили 168 тисяч гривень. Ще 72 тисячі гривень виділили з бюджету селищної ради.

Читайте також: З невідомих у модні: поозер’я  Волині та Влодави перетворюють у бренд

Завершення робіт за проєктом «Капітальний ремонт внутрішньогосподарських каналів К-71 та К-71-3 на території Світязької сільської ради Шацького району меліоративної мережі осушувальної системи «Регулювання річки Прип’ять» на території Шацької селищної територіальної громади. Вартість – 83,5 тисячі гривень з обласного бюджету і 35,8 тисячі гривень з бюджету Шацької громади.

Читайте такожЯк туризм впливає на екологічний стан озера Світязь

Капітальний ремонт внутрішньогосподарських каналів на території Шацької селищної територіальної громади. На це передбачили 455 тисяч гривень з обласного природоохоронного фонду і 195 тисяч з бюджету селищної ради, з яких профінансовано 32 тисячі гривень.

За інформацією  начальника управління екології  та природних ресурсів облдержадміністрації Валентина Кухарика, більшість громад проводять тендерні процедури закупівель або ж очікують рішень сесій про виділення співфінансування на проведення робіт. Тому, припускає посадовець, кошти таки будуть використані. 

 

Голова облради Григорій Недопад зробив публічну заяву, у якій пригрозив, що гроші відкличуть і передадуть іншим громадам, які зможуть освоїти ці кошти

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024