Громадський бюджет: у Вараській громаді роблять ставку на спортивне спрямування

12 Серпня 2021, 12:22
У селі Заболоття пропонують збудувати «Мультифункціональний майданчик для занять ігровими видами спорту (з елементами скейт-парку)» 1511
У селі Заболоття пропонують збудувати «Мультифункціональний майданчик для занять ігровими видами спорту (з елементами скейт-парку)»

Десять проєктів за програмою Громадського бюджету уже запропонували жителі  громади. Серед ідей переважає спортивне спрямування – зокрема, будівництво майданчиків і проведення різноманітних спортивних заходів.

Про це Район.Вараш дізнався у міській раді.

Так, приміром, у селі Заболоття за кошти Громадського бюджету пропонують збудувати «Мультифункціональний майданчик для занять ігровими видами спорту (з елементами скейт-парку)». До слова, це перший проєкт у категорії «сільських». На його реалізацію планують витратити 100 тисяч гривень.

Іще один проєкт передбачає облаштування футбольного поля на прибережній зоні річки Стир для тренувань вихованцями Дитячо-юнацької спортивної школи Вараської міської ради. За півмільйона гривень автор розраховує вирішити проблему з відсутністю бази для проведення занять та змагань з футболу.

Серед поданих проєктів є і створення рекреаційної зони у шкільних коридорах та вестибюлі Початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу Вараська дитяча музична школа. Автор ідеї переконаний, що це підвищить навчально-пізнавальну активність учнів, сприятиме їх психологічному розвантаженню й забезпечить учням комфортні умови для проведення вільного часу у приміщенні школи.

Про решту проєктів Район.Вараш повідомляв уже раніше.

Нагадаємо, що з 1 серпня до 14 вересня кожен житель Вараської громади, якому виповнилося 14 років, може подати свій проєкт за програмою Громадського бюджету.

Обсяг витрат на реалізацію одного сільського (реалізуються виключно в селах громади) проєкту не має перевищувати 100 тисяч гривень. Для одного освітнього (реалізуються виключно в закладах загальної середньої освіти) проєкту – до 250 тисяч гривень. Малі та великі проєкти (за виключенням закладів освіти) повинні реалізовуватися на території всієї громади – на один проєкт виділятиметься максимально до 150 до 500 тисяч гривень відповідно.

Читайте такожГромадський бюджет: жителі Вараської громади ініціювали сім власних проєктів

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024