Ділянку мідних руд на Ратнівщині продали за понад 120 мільйонів гривень

12 Серпня 2021, 11:45
Ділянку мідних руд на Ратнівщині реалізували за понад 120 мільйонів гривень 1374
Ділянку мідних руд на Ратнівщині реалізували за понад 120 мільйонів гривень

Ділянку мідних руд «Рудоносне поле Заліси-Шменьки», площею 2336,7 га, що розташоване на Ратнівщині, реалізували за 122,2 мільйона гривень.

У понеділок, 9 серпня 2021 року, Державна служба геології та надр України провела повторні аукціони з продажу спеціальних дозволів на користування надрами. На електронних торгах реалізували дві ділянки з покладами мідних руд і вапняку, одна із яких на Ратнівщині, повідомляє Державна служба геології та надр України.

Ділянку мідних руд «Рудоносне поле Заліси-Шменьки», площею 2336,7 га, що на Волині, реалізували за 122,2 мільйона гривень. Під час торгів ціна продажу лоту зросла у 2871 раз, у порівнянні зі стартовою. Об’єкт надається в користування з метою геологічного вивчення та дослідно-промислової розробки надр терміном на 5 років. 

Участь у перегонах за право отримати в користування ділянку надр взяло сім компаній, серед яких і іноземна. Перемогу здобуло ТОВ «Глобал Аналітика», запропонувавши найвищу ціну за лот.

«Ми є свідками вже третього аукціону з продажу цієї ділянки надр. Кількість учасників кожних наступних торгів постійно зростає, серед них з’явилися перші іноземні компанії. Підвищуються і цінові пропозиції, – коментує голова Держгеонадр Роман Опімах – Сподіваємося, що цього разу переможець не відмовиться від внесення в установлений строк належної до сплати різниці між ціною реалізації лота та гарантійним внеском, як це відбулося раніше. В протилежному випадку доцільним буде внесення змін до порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами».

Читайте також:  Забродівська громада увійшла до рейтингу найкращих на Волині 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024