На Володимирщині вирішать подальшу долю готелю для паломників

13 Серпня 2021, 12:15
Готель, який хочуть побудувати на Драгоманова ФОТО 891
Готель, який хочуть побудувати на Драгоманова

У Володимирі-Волинському відбулося громадське обговорення з приводу будівництва готелю по вулиці Драгоманова, 6.

Як стало відомо Район. Володимир-Волинський, в обговоренні взяли участь представники міської влади та громадськість.

Присутній на обговоренні головний архітектор Тарас Киба ознайомив присутніх з проєктом майбутньої забудови. 

Нагадаємо, це має бути п’ятиповерховий готель на 80 відвідувачів (комплекс для тимчасового перебування паломників), загальною площею 580 кв.м. Проєктом передбачений підземний паркінг на 21 паркомісце, також пропонується облаштування додаткової кишені для паркування транспорту вздовж вулиці Драгоманова.

Окрім того, головний архітектор розповів історію стосунків з представниками релігійної громади, яка, власне, й має намір будувати готель на вулиці Драгоманова. Було також озвучено, що суди з ними тривають ще з 2002 року. Майже всі ці суди мають відношення до території колишнього парку ім. Ю. Гагаріна та забудов, які там розміщені. 

Далі було озвучено, що є кілька письмових звернень від представників двох ОСББ, території яких межують із земельною ділянкою, де хочуть збудувати готель. 

Звернення були озвучені перед присутніми. Йшлося про те, що мешканці виступають категорично проти такої забудови. Володимирчани згадували про порушення громадського порядку паломниками, які нещодавно вшановували свого праведника у нашому місті. Крім того, у зверненнях йшлося про відсутність транспортної інфраструктури для під’їзду великогабаритних транспортних засобів і автобусів та необґрунтованість архітектурних форм даної забудови в історичному центрі, яка принесе шкоду архітектурному обличчю міста.

Свою думку з приводу майбутнього будівництва готелю висловили й присутні.

Зокрема активіст Тарас Сватко, який виступив автором петиції проти будівництва готелю, зазначив, що не веде боротьбу з громадянами, котрі сповідують іншу релігію, а виступає проти їхньої антисоціальної поведінки. 

Голова Спілки ветеранів та інвалідів АТО Юрій Степанюк зазначив, що на цьому обговоренні представляє думку усіх членів спілки, які висловлюються проти даного будівництва.

Заступниця міського голови Любов Саць зазначила, що туризм жодним чином не повинен створювати незручності для мешканців міста.

Присутній адвокат Сергій Лященко дав юридичне обґрунтування певним діям громадськості та представникам релігійної громади, які можуть виникнути у разі заборони будівництва готелю.

До слова, представників релігійної громади, яка має наміри будувати готель на вулиці Драгоманова, на громадських обговореннях не було.

У підсумку вирішили зафіксували рішення, на підставі якого створили погоджувальну комісію. До її складу ввійшли 16 представників громадськості. 

Дана комісія і має прийняти аргументоване рішення щодо даного будівництва. 

Нагадаємо,  на початку липня у Володимир-Волинський з'їхались хасиди, аби вшанувати пам’ять свого цадика (духовного провідника) Шломо Готліба Карлінера, який помер у 1792 році і похований на колишньому єврейському цвинтарі, нині це паркова зона в районі вулиці Драгоманова.  

Після приїзду паломників володимирчани почали скаржитися у соцмережах на антисанітарію, гул, гамір та навали сміття на центральній вулиці міста. 

Читайте також: У Володимирі-Волинському хочуть побудувати ще один готель

 

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024