Оподаткування нерухомості додало громадам Волині 83 мільйони гривень надходжень

18 Серпня 2021, 18:00
Оподаткування нерухомості додало громадам Волині 83 мільйони гривень надходжень 1341
Оподаткування нерухомості додало громадам Волині 83 мільйони гривень надходжень

Упродовж семи місяців 2021 року громади Волині отримали в розпорядження майже 83 мільйони гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 

Ця сума на  19% більша проти аналогічного періоду торік. Про це Бізнес.Район повідомив сектор інформаційної взаємодії ГУДПС у Волинській області.

До 1 липня фахівці ДПС сформували і надіслали громадянам податкові повідомлення-рішення про нараховану суму податку на нерухомість. Від моменту отримання такого повідомлення громадяни зобов’язані впродовж шістдесяти днів перерахувати належну суму податку до бюджету громади.

«За місцем своєї податкової адреси кожен власник нерухомості має право провести звірку щодо належного майна, за яке сплачується податок. Тож просимо волинян не зволікати з перерахуванням визначеного зобов’язання до бюджету громади, на території якої знаходиться об’єкт нерухомості. Громади потребують коштів для вирішення нагальних питань», - наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Якщо ж громадянин має запитання до податкової служби щодо легалізації набутої нерухомості за кошти, з яких не сплачено податків, не буде зайвим зателефонувати на «гарячу» лінію ГУ ДПС у Волинській області за номером телефону в Луцьку (0332) 777- 106. Сеанси прямого телефонного зв’язку з фахівцями податкового адміністрування проводяться щосереди з 10.00 до 12.00.

«Податкова служба України проводить масштабну роз’яснювальну роботу щодо особливостей подання одноразової добровільної спеціальної декларації. В рамках цієї кампанії волинські податківці активно консультують громадян щодо процедури податкової амністії активів, з яких не сплачено податків. Запропоновані умови, наприклад 5% від вартості активів в Україні, цілком прийнятний компроміс для того, щоб вийти з «тіні» і розпочати прозору і легальну власну податкову історію», - вважає Світлана Савчук.

Нагадаємо, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування. У рамках податкової амністії запропоновано три ставки: 5% загальна ставка, 9% для закордонних активів та 2,5% для декларування активів у вигляді ОВДП. Як альтернативу платник податків може обрати ставку 6%, 11,5%, 3% відповідно із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.

Читайте також:До Дня Незалежності Музей Корсаків готує чотири унікальні мистецькі проєкти

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024