Шкодила інтересам України: у Луцьку виявили ботоферму

19 Серпня 2021, 14:06
У Луцьку виявили ботоферму 838
У Луцьку виявили ботоферму

У Луцьку виявили ботоферму, яку використовували на шкоду інтересам України.

Слідчі Управління СБУ у Волинській області здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом здійснення закликів та розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій, які посягають на територіальну цілісність і недоторканність України, та несанкціонованого втручання в роботу мереж електрозв’язку. Про це Бізнес.Район інформує пресслужба прокуратури.

Правоохоронці виявили у Луцьку ботоферму, яку використовували для незаконної підміни телефонного трафіку з метою переадресації дзвінків для їх подальшої анонімізації, а також для анонімного створення псевдоакаунтів в соціальних мережах для розповсюдження фейкової інформації на шкоду авторитету та державній безпеці України.

18 серпня у ході санкціонованих обшуків в одному з приміщень в обласному центрі Волині вилучили обладнання для здійснення цієї протиправної діяльності: комп’ютери, VoIP-шлюзи, модеми, сім-картки мобільних операторів зв’язку.

Вирішується питання про накладення арешту на це майно, встановлюється повне коло осіб, причетних до протиправної діяльності, а також особи замовників публікацій.

Зауважимо, що за вчинення за попередньою змовою групою осіб публічних закликів чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій, які посягають на територіальну цілісність і недоторканність України, санкцією ч.2 ст. 110 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Читайте також: У Луцьку презентують трактат, як «придбати квиток у вічність» за редакцією Віктора Корсака

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024