В «Ягодині» конфіскували м'яса на 600 тисяч гривень

19 Серпня 2021, 17:10
М'ясні продукти 1723
М'ясні продукти

Волинські митники виявили м'ясопродукцію вартістю понад 600 тисяч гривень, що прямувала з Республіки Польща, з неправдивими документами.

Про це інформують на сторінці Волинської митниці у фейсбуці.

Прямуючи в Україну, в зону митного контролю митного поста «Ягодин» Волинської митниці заїхав вантажний автомобіль під керуванням громадянина Республіки Польща.

До митного контролю подали товаросупровідні документи, відповідно до яких переміщувався товар «м'ясосировина». Відправником даного товару значилося польське підприємство.

В результаті повного митного огляду вантажу із залученням спеціаліста з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів встановили, що фактично у транспортному засобі переміщується товар, країною походження якого являється Німеччина.

Згідно з розпорядженням Головного державного ветеринарного інспектора України від 10.09.2020 №56, ввезення на митну територію України з Німеччини тварин, що належать до родини свиневих, таясових та тапірових, генетичного матеріалу, продуктів від них, заборонено.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Працівники Волинської митниці склали протокол про порушення митних правил, відповідно до якого товар вилучили до рішення суду.

Читайте також:У «Ягодині» вилучили контрафактні бездротові навушники та смартгодинники

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024