На луцького водія склали протокол за готівку в маршрутці

28 Серпня 2021, 14:28
У Луцьку перевіряли пасажирів 930
У Луцьку перевіряли пасажирів

У Луцьку представники міської ради спільно з інспекторами Укртрансбезпеки й працівниками Луцького підприємства електротранспорту здійснюють рейди маршрутками й тролейбусами, виявляючи пасажирів, котрі, проігнорувавши е-квиток, оплатили свою поїздку готівкою чи проїхалися «зайцем».

Система безготівкової оплати діє у місті уже третій рік, але досі чимало лучан оплачують проїзд готівкою. Про це йдеться на сайті Луцькради.

За півтори години контролери виявили 6 порушників. 

«Найбільш кричущою ситуація була у маршрутці №19», – пишуть на сайті міської ради.

Троє пасажирів оплатили поїздку готівкою. Однак, коли зайшла мова про штраф, почали скандалити: пояснювали, що не працювали термінали поповнення, а водій, буцім, сам дав згоду на гривневий еквівалент. 

Водій цей факт не заперечив. Каже, не має права виганяти людину з машини через те, що вона вирішила їхати за гроші. Тому на складання адміністративного протоколу Укртрансбезпекою на кінцевій зупинці, який тягне сплату 1700 гривень, відреагував по-філософськи: «Є злочин – є покарання».

Контролерки Луцького підприємства електротранспорту Олена Брилюк та Ірина Олімпіюк розповіли, що добитися сплати штрафу з так званих «безбілетників» складно.

Читайте також: Луцька депутатка хоче розмістити у транспорті, який змінив рух через ремонт на Волі, роздруківки з поясненнями

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024