Для Ковеля планують придбати нову штучну новорічну ялинку

30 Серпня 2021, 09:41
Ялинка / Фото ілюстративне 1132
Ялинка / Фото ілюстративне

У Ковелі відбулася одинадцята сесія міської ради. 

На початку засідання  депутати озвучили запити та звернення. У ході роботи обранці громади розглянули понад 100 питань. Серед них – про внесення змін до міського бюджету 2021 року. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

У доповідній записці начальника фінансового управління Валентини Романчук зазначено, що Ковель отримає субвенцію з державного бюджету на ремонт автомобільних доріг. На реконструкцію вулиці Відродження (від житлового будинку  №4 до Т. Боровця) – 250 тисяч гривень, капітальний ремонт провулку Шевченка — 500 тисяч, стільки ж вулиці Заводської (від житлового будинку №9 до перехрестя з вул. Т. Боровця).

Додатково виділяється з бюджету міста п’ять мільйонів на роботи з благоустрою. Зокрема, вони будуть спрямовані на капітальний ремонт прибудинкової території по вул. Міцкевича, 3, реконструкцію системи водовідведення дощових та талих вод по вул. Федьковича.

Крім того, один мільйон гривень піде на субвенцію обласному бюджету на співфінансування поточного ремонту проїзної частини вулиці Центральної в селі Воля-Ковельська.

Особливо гостре обговорення велося щодо виділення коштів на новорічну ілюмінацію. Йдеться про один мільйон сімсот тисяч гривень.

Головна архітекторка міста Людмила Мурай представила візуалізацію новорічного оформлення центральної частини міста. Вона розповіла, що планують придбати нову штучну ялинку, на яку й підуть основні витрати. За її словами, чотирнадцятиметрова красуня коштує пів мільйона гривень.

Буде докуплено також каркаси на стовбури дерев на бульварі Лесі Українки. Вони зможуть служити впродовж року і додатково освітлювати центральну частину міста під час свят. Прикрасять і зелені зони біля міської ради, вулицю Незалежності. 

Також використають ілюмінацію, яка була у попередні роки. За словами Людмили Мурай, у Ковелі давно не поновлювалась новорічна атрибутика. 

Міський голова Ігор Чайка теж вважає за необхідне створити у Ковелі новорічну атмосферу під час свят, зазначивши, що це капіталовкладення не на один рік і місто має бути сучасним і привабливим.

Після обговорення депутати проголосували за це рішення.

Читайте також: У Луцьку викрили підпільне казино

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024